DUNO JO13-1 moet meerdere erkennen in Spartaan '20

HSV DUNO JO13-1

0 - 6

Spartaan'20 13-4

23 februari 2019 10:00

De eerste dag van de voorjaarsvakantie begint voor DUNOJO13-1 met een thuis oefenwedstrijd tegen het Rotterdamse Spartaan JO13-4.  Het begin van de wedstrijd heb ik gemist omdat ik bij de JO9-1 naar mijn andere zoon aan het kijken was. Dit was een leuke oefenpot met een 15-3 winst. Terug naar de JO13-1. Bij aankomst heb ik, gelukkig, niet veel gemist want het staat nog 0-0.

Op het moment dat ik aan kom lopen breekt DUNOdoor de verdediging van Spartaan. Helaas gaat de bal niet het doel in. Het spel gaat verder.
Vlak voor rust scoort Spartaan de 0-1. Deze wordt, mede door goed vlagwerk, door de scheidsrechter afgekeurd voor buiten spel. Na deze actie is het snel rust.

Beide teams verlaten de kleedkamer en betreden het veld voor de tweede helft. In de tweede helft blijkt al snel dat Spartaan de overhand in het spel heeft. Het lukt DUNO bijna niet richting het doel van Spartaan te komen. Spartaan voetbalt snel en fel met hier en daar wat handen en voetenwerk (en dan niet alleen op de bal). Door een mooie hoge bal maakt Spartaan alsnog de 0-1. Na dit doelpunt raakt DUNO het spel helaas een beetje kwijt.  Alle spelers alsook de keeper staan soms niet op hun goede plek of net wat te ver voor het doel waardoor Spartaan veel kansen krijgt. Natuurlijk werkt DUNO hard om deze kansen tegen te gaan. In sommige gevallen lukt dit maar niet in alle waardoor de wedstrijd uiteindelijk resulteert in een 0-6 eindstand.

Jammer, maar dit was maar een oefenpot en de jongens zijn de “wei” weer in geweest en zijn hun energie weer kwijt.