(FOTO) VERSLAG: jongste DUNO-jeugd debuteert bij Die Haghe

6 - 2

HSV DUNO JO8-1

2e klasse 05

31 augustus 2019 9:45

Verschillende JO8-spelers hadden de afgelopen week al getraind, maar voor de meesten was het deze zonnige zaterdagochtend tijd voor hun echte wedstrijddebuut in de DUNO-kleuren.  In een uitwedstrijd op Ockenburgh bij Die Haghe en iedereen stond te popelen om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Vanwege de vakantie was de wedstrijd van JO8-2 bij RAS naar een latere dag verschoven, zodat we voor de JO8-1 de beschikking hadden over een groep van tien spelers. De in grote getale meegekomen supporters konden getuige zijn van een professionele warming up, waarna de scheidsrechter (spelbegeleider) iedereen elkaar een sportief handje liet geven.

We maakten nog even een mooie teamfoto en de wedstrijd ging van start. Die Haghe bleek best een goed team te hebben, maar de DUNO-verdediging hield zonder al teveel problemen stand. Helaas moesten we toch een paar ongelukkige doelpunten toestaan, maar na de drinkpauze nam DUNO het heft stevig in handen.

Het zat echter een paar keer even niet mee en de goede kansen konden we net niet verzilveren. Er zat nog juist een Die Haghe been tussen of de bal ging net naast. Het leek een kwestie van tijd tot DUNO een goal ging maken, maar bij een uitval in de laatste minuut voor rust kon de tegenstander helaas nog een keertje scoren.

Dat was een beetje een tegenvaller, maar de jongens en meisje lieten zich niet uit veld slaan. Na een peptalk en een beker limonade in de rust gingen de DUNO-ers er met frisse moed weer tegenaan. Tot onze schrik spatte een mooi DUNO-schot op de paal uiteen, wat een pech, hij wil er maar niet in. Maar kort erna wisten we toch ineens te scoren, zie je wel, als je maar volhoudt!

De wedstrijd ging gelijk op en beide teams deden hun uiterste best, zodat het voor het meelevende publiek nog een mooie en sportieve wedstrijd werd. De punten konden we helaas nog niet pakken, maar aan het mooie spel te zien komt dat allemaal de komende tijd best voor mekaar. Zo wist DUNO de penaltyserie overtuigend te winnen, zodat we uiteindelijk met zijn allen toch nog juichend van het veld gingen.

Een even memorabel als veelbelovend voetbaldebuut voor onze nieuwe JO8-lichting, vastgelegd in bijgaand fotoverslag. Komende week verwachten we iedereen weer op de inmiddels bekende trainingstijden, waarbij er op dinsdag door de trainer een voorlichtingsbijeenkomst voor de JO8-ouders over het komende seizoen zal worden gehouden.