DUNO JO13-1 pakt eerste winst van dit seizoen tegen KMD

KMD JO13-1

1e klasse 1

27 oktober 2018 9:00

Marten Hof

Brrr wat een verschil van temperatuur met de afgelopen weken. En over het tijdstip ga ik maar niet beginnen hahaha.... Na de wedstrijdbespreking betreden beide teams het veld voor de warming up. De fans bekijken deze warm en met een bakkie vanuit de kantine. Werd er een foto gemaakt? Een paar tellen later werd duidelijk dat dit niet het geval was, het was onweer, waarna de “sluis” werd open gezet en een harde hagelbui stortte neer. Beide teams en begeleiding renden richting dug-out om te schuilen. Gelukkig was de onweersbui voor korte duur en kon de wedstrijd van start gaan.

In de competitie heeft DUNO nog geen wedstrijd gewonnen en zoals elke wedstrijd gaan ze ook nu weer voor de winst. Het spel begint goed, snel en goed overspel. DUNO gaat richting doel van KMD. Voor het doel wat gerommel en daar valt de  1-0 voor DUNO, maar gemaakt door KMD. Dit doelpunt geeft DUNO hoop en gaat door met leuk voetbal. Een doorbraak door de verdediging van KMD, het schot....in de handen van de keeper. Goed gekeept. Jammer voor DUNO. KMD komt op de helft van DUNO richt ook een schot op het doel. Deze gaat naast. DUNO verovert de bal en gaat weer richting doel van KMD, helaas deze gaat naast.

Iets verder in de wedstrijd krijgt DUNO een vrije trap. Wat een schot! Mooi op het doel af. Ahhhh belandt op de lat!!!!  Iedereen dacht dat hij erin zou gaan, maar helaas! Een oe en aa klinkt langs de lijn. Wat later vanaf de zijkant volgt een actie. Net voordat de speler wordt neergehaald kan hij nog de voorzet geven.....YES! 2-0 voor DUNO. Zal het deze week dan echt gaan gebeuren???? De wedstrijd wordt stilgelegd omdat het weer onweert. Na een minuut of 10 kan de wedstrijd hervat worden. De break hebben de teams niet goed gedaan. Ze moeten beide weer in het spel komen. Bij een actie voor het doel van KMD wordt een DUNO speler gehinderd maar het lukt om bal vrij te krijgen. Uiteindelijk een corner voor DUNO, helaas wordt deze niet benut. Vlak voor de rust breekt een DUNO speler vanaf eigen helft los en gaat richting het doel van KMD. De keeper komt ver uit. DUNO komt voor open goal wil uithalen maar de kans wordt weggevaagd door een speler van KMD, wat een kans.

De tweede helft begint rommeliger en zwakker in verhouding met de eerste helft. DUNO jullie zijn er nog niet dus jullie moeten echt aan de bak. Een corner van KMD gaat ruim naast het doel. Het spel gaat verder. Wederom een corner voor KMD ook deze verdwijnt naast het doel. Gelukkig voor KMD worden ze geholpen aan de 1-2 door DUNO. Wel zo sportief want KMD heeft DUNO aan het eerste doelpunt geholpen. Yes, de eerste winst is binnen! Wat een lekker gevoel. Op naar de volgende wedstrijd.