Ondanks goede tweede helft verliest DUNO JO13-1 bij Monster

2 - 1

HSV DUNO JO13-1

1e klasse 1

6 oktober 2018 10:00

Op deze mooie zonnige herfstdag staat de uitwedstrijd van de JO13-1 bij SV Monster op het programma. Sinds een hele tijd wordt er gevoetbald op een grasveld. En omdat het veld zeer nat is van de dauw lijkt het vanaf de zijkant alsof DUNO moeite heeft de bal onder controle te krijgen. Monster is vanaf de eerste speelminuut feller in het spel. Door een hoop geklungel bij het doel komt Monster in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong. DUNO is zichtbaar zoekende naar het spel. Monster blijft de betere. Wederom geen goede actie in het doelgebied bij DUNO. En kan uiteindelijk niet worden voorkomen dat de 2-0 voor Monster in de dertiende minuut valt.
JO13-1 gooit in bij Monster
Het spel gaat door en eindelijk lukt het DUNO een kans te creëeren, deze valt uiteindelijk in de handen van de keeper. Wederom een kans voor DUNO maar deze verdwijnt over doel van Monster. Vanuit de uittrap van de keeper is Monster gelijk weer in de aanval maar de bal wordt tegen gehouden door de DUNO keeper. Na een overtreding van Monster krijgt DUNO een vrije trap. Mooi schot, maar verdwijnt naast het doel. DUNO vervolgt met een actie langs de lijn, wordt vervolgd met een voorzet...helaas deze wordt net niet gered door de medespeler. Tijdens de rust zal vast het een en ander in de kleedkamer zijn besproken.

De tweede helft begint met een vrije trap voor Monster, gevolgd door een corner. Beide acties worden niet benut. Spel gaat verder en DUNO verovert een corner. Deze wordt net te laag genomen, maar in de rebound komt deze beter voor het doel. Monster maakt hands waardoor de scheidsrechter tot een penalty besluit. De penalty wordt genomen en verdwijnt beheerst in het doel. Iedereen blij, maar de scheidsrechter keurt deze af omdat één of meerdere spelers net over de rand van de cirkel stonden. Penalty wordt opnieuw genomen. Een herhaling van de vorige en verdwijnt eveneens in het doel, 2-1. Dit doelpunt lijkt de jongens wat hoop te geven. Wat er tijdens de rust door de leiding is gezegd blijft in de kleedkamer. Maar dat het zijn vruchten afwerpt dat blijkt. DUNO zit veel beter in het spel dan de eerste helft.

JO13-1 achter de bal aan in Monster
Ondanks dat blijft Monster gevaarlijk en komt DUNO goed weg met geklungel voor het doel. De oeh's en ahh's langs de lijn klinken. DUNO breekt door de verdediging van Monster en maakt de 2-2. Helaas vind grensrechter van Monster dat het buiten spel is (de meningen zijn hierover verdeeld) en de scheidsrechter gaat hierin mee, afgekeurd dus nog 2-1. DUNO is gebrand op minimaal een  gelijkspel en wordt sneller en feller. DUNO creëert en krijgt meer kansen maar deze worden niet benut. Naast, over of in de handen van de keeper. Na een corner voor DUNO lijkt het wel een schiettent voor het doel van Monster waar uiteindelijk drie geblesseerden vallen, twee van DUNO en een Monster. Na het oplappen en een wissel wordt het spel hervat. Snel hierna klinkt het eindsignaal. Eindstand 2-1 voor Monster.

Uiteindelijk een goede tweede helft gespeeld. Een goede les voor de volgende wedstrijd: gelijk fel aan de bak anders loop je achter de feiten aan! Op naar volgende week.