Datum

9 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

We hebben het niet makkelijk deze competitie en vandaag stond de wedstrijd tegen Verburch JO19-2 op het programma. Verburch staat een plaats hoger op de ranglijst en iedereen bij DUNO was erop gebrand om te winnen vandaag. Nu het erop lijkt dat de nieuwe jongens toch afhaken, blijft DUNO JO19-1 met elf spelers over. Echt krap en dat wordt weer lenen vandaag. Gelukkig waren Giovanni en Lars van de JO17-1 bereid om het team aan te vullen. Dank jullie wel!

Zoals gezegd is dit seizoen niet echt goed begonnen, waardoor het team niet echt op elkaar is ingespeeld. En dan helpt het niet als jongens die aan het begin van het seizoen erbij zijn gekomen, nu al weer afhaken. Het fijn om te zien dat de harde kern die altijd komt trainen, ook deze wedstrijd de schouders er weer onder zet en zich niet wil laten kennen. Met zo’n twintig minuten vertraging begonnen we uiteindelijk aan de wedstrijd. Dat kwam voor mij wel goed uit omdat ik terug naar huis kon om scheendekkers te halen die onze zoon vergeten was mee te nemen. Door de vertraging was ik precies op tijd weer terug voor het begin van de wedstrijd.

Trainer Bert vroeg zich wel af waarom wij niet op een van de andere velden waarop niet gevoetbald werd, konden beginnen. Nou Bert, dan had David als wissel begonnen (geen scheendekkers) en had je zonder vlagger gezeten. Dus dit kwam alleen maar goed uit. De vlagger vertelde ons dat de scheidsrechter hem nog herkende (en dat was wederzijds) van hun eerdere kennismaking vorig seizoen. “Oh ben jij er weer”, schijnt de arbiter gezegd te hebben. Het gevoel was wederzijds.

Als toeschouwer kwam je vandaag goed aan je trekken. Het spel golfde op en neer. Dan weer was DUNO in de aanval en dan Verburch. Beide ploegen wilden winnen. Na ongeveer zeven minuten in de wedstrijd was DUNO in de aanval, Lars schoot op de goal en de bal stuitte op de borst van de keeper en kwam terug in het spel. Nour bedacht zich niet en maakte zijn eerste goal van het seizoen. Dacht hij. Want de grensrechter van Verburch vlagde voor buitenspel. Nu heb ik geen spelregelbewijs, maar volgens mij sta je niet buitenspel als de bal van een eigen speler terug in het spel komt. Helaas ging de scheidsrechter met de grens mee en de goal werd afgekeurd. En daarmee hadden we het hoogtepunt van de eerste helft gehad. Over en weer waren er nog wel kansen maar die gingen er niet in. Met een 0-0 stand op de klokken gingen we de rust in.

Het was een heerlijke herfstdag en met een waterig zonnetje was het goed toeven op het mooie kunstgrasveld van Verburch. Samen met manlief die als vlagger actief was, de wedstrijd van DUNO 6 doorgenomen. DUNO 6 moest tegen Monster spelen en kende een gekke wedstrijd die uiteindelijk met 1-0 naar DUNO ging. Ook tijdens die wedstrijd had manlief als vlagger dienst gedaan. Ja het zou een pittige middag worden.

Na de rust kwamen beide teams het veld op en Verburch kwam iets beter uit de startblokken. Ze waren scherper en het leek wel of DUNO wakker moest worden. Tot Jimmy in de vijftigste minuut een vrije trap prima binnenschoot. En de 0-1 stond op het scorebord. Dat zag er veelbelovend uit en die stand hielden we ruim een kwartier vol. En ja even niet opletten en daar maakte Verburch goed gebruik van en de 1-1 was een feit. Een schitterend doelpunt. Maar DUNO liet zich niet kennen en nog geen minuut later schoot Giovanni onhoudbaar de 1-2 binnen.

En dan een kleine acht minuten later zette Verburch druk en door een DUNO speler kreeg een bal op zijn arm. Hands volgens de scheids, maar onze speler had zijn hand naast zijn lichaam. Protesteren had geen zin en gedecideerd kreeg Verburch een vrije trap, die onhoudbaar werd binnen geschoten. De 2-2 was een feit. Ja dan kun je over de scheids lopen klagen of de schouders eronder zetten. Dat laatste deed DUNO.

Maar de scheids kregen we niet meer mee. Natrappen op Carlos en hands van Verburch spelers werd door de beste man niet meer gezien. Toen Giovanni alleen op de keeper afging en echt onderuit werd geschoffeld, trok de beste man geen kaart, maar een vrije trap was het enige dat eraf kon. Het is erg makkelijk om op de arbitrage te klagen en dat wil ik niet doen.

DUNO heeft genoeg kansen gehad die er geen van allen in gingen. Dan kunnen we boos worden op de scheids. Als we al onze kansen benut hadden, waren we met een dikke winst van het veld gegaan. Nu moesten we toestaan dat Verburch in de 83e minuut met de 3-2 winst aan het langste eind trok.

Blijven trainen en blijven geloven in jezelf. Dan moet het een keer goed komen. Jullie hebben vandaag aantrekkelijk voetbal op de mat gelegd, jezelf niet verloren in je irritatie over de leiding van de wedstrijd, maar helaas niet gewonnen. Wie weet winnen we volgende week.