DUNO JO15-1 moet uit ander vaatje gaan tappen

Scheveningen JO15-1

1e klasse 4

17 november 2018 11:00

Roland van Westreenen

Op zaterdag 17 november speelde ons JO15-1 team tegen Scheveningen, een jaarlijks terugkerende tegenstander waar we het traditiegetrouw altijd moeilijk tegen hebben. Beide ploegen draaien bovenin mee en is het reuze spannend in de top 5. Een belangrijke wedstrijd dus als het om de punten gaat. Helaas was Robin ziek vandaag, Valentino geblesseerd en Rivano afwezig. De eerste helft begon en DUNO kwam goed uit de startblokken. Eindelijk eens beetje gif in het spel in de beginfase. Boris krijgt een schietkans maar gaat voorlangs. Na een paar minuten meldt ook Scheveningen zich voor het doel, hun inzet wordt geblokkeerd en krijgen ze een corner te nemen maar deze levert niets op.

Enige tijd later volgt uit een goede aanval van DUNO een steekbal van Jorgino op Diego maar wordt goed verdedigd. Corner voor DUNO. Deze corner komt strak voor het doel maar Boris weet de bal na een goede loopactie bij de 1e paal niet goed te raken. Scheveningen wordt terug gedrongen en weet niet veel kansen te creëren tot dat moment. De wedstrijd kabelt dan wat voort, het gif is er een beetje uit bij DUNO en Scheveningen krijgt wat meer vat op het spel. Het spel wordt ook wat grimmiger, De rechterspits van Scheveningen probeert Zuleyha uit haar spel te halen maar ze staat haar mannetje en laat zich niet provoceren.

Maar de toon is gezet. Uit een corner kan Diego de bal inschieten maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald. Ook Siwan krijgt een kans tot scoren maar zijn inzet mist kracht en richting. Bij de volgende corner is dan het eerste opstootje een feit en loopt Thomas tegen een gele kaart aan, dat is zijn tweede dit seizoen dus nog een kaart en hij is geschorst. Jason komt het veld in voor Diego en krijgt al snel een grote kans maar de keeper komt ver uit zijn 16 metergebied en kan de inzet van Jason pareren. De bal rolt dan voor de voeten voor de meegekomen Julian. Julian moet de bal ineens nemen en doet dat ook maar helaas mist het de juiste richting. Dit was het laatste wapenfeit deze eerste helft. Een iets beter DUNO gezien het veldoverwicht, maar dat heeft zich nog niet met een doelpunt weten uit te betalen.

De tweede helft begint DUNO weer redelijk tot goed. Na een paar minuten weet Boris Jason te bereiken en deze weet zich goed vrij te spelen en zijn tegenstander te passeren. Hij dribbelt op de keeper af en blijft koel. Heel bekeken plaatst hij de bal langs de keeper en in het hoekje voor de voorsprong deze wedstrijd. Dat is wel even een opluchting zou je zeggen, misschien is daarmee de druk wat van de ketel bij DUNO.  Helaas is niets minder waar. Erg lang kan DUNO niet van de voorsprong genieten want na slordig balverlies rond het eigen strafschopgebied kan Scheveningen met een bekeken schot over Tijs de gelijkmaker scoren. Vanaf dat moment gaat het alleen maar bergafwaarts met DUNO. Scheveningen tankt vertrouwen uit deze gelijkmaker en gaat voor de overwinning. Dat gaat gepaard met de nodige fysieke duels en DUNO raakt erdoor geïrriteerd. Als Scheveningen dan ook nog de 1-2 maakt door een geweldig doelpunt loopt DUNO alleen maar achter de feiten aan. Twee of drie man worden te kijk gezet in het 16 meter gebied en de bal wordt keihard ingeschoten. Tijs heeft geen schijn van kans. De minuten die daar dan op volgen zijn niet DUNO's beste dit seizoen en laten we ons soms niet van een al te beste kant zien met een aantal opstootjes. DUNO weet wel een soort van slotoffensief te creëren door de vele corners die het krijgt maar echt gevaarlijk wordt het niet. Als dan ook nog de 1-3 wordt gemaakt door Scheveningen is de wedstrijd gespeeld. Vervelend om te moeten concluderen maar deze wedstrijd was er 1 om snel te vergeten.

Maandagavond dus even de koppen bij elkaar steken en de neuzen weer dezelfde kant op. Het is erg belangrijk dat het zelfvertrouwen weer terug komt en dat kan eigenlijk alleen door een goed resultaat neer te zetten. Woensdag een oefenwedstrijd tegen GDA kan daarbij helpen. In de wetenschap dat nog helemaal niets verloren is moeten we echt gaan proberen de negatieve vibe weg te spelen. Er moet echt uit een ander vaatje worden getapt dus tegen GDA woensdag de negatieve energie weg voetballen. Het resultaat is dan niet belangrijk, als we maar een goede pot neerzetten. Dan kan alles uit de kast tegen Monster! Bij een overwinning zal je zien dat we snel weer de weg naar boven kunnen inzetten en dan komt de speelvreugde ook weer terug. Heb ik meteen ook wat meer zin om het verslag te maken hahaha.