Datum

22 september 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na wisselende resultaten in de beker mocht DUNOJO15-1 eindelijk aanvangen in de competitie op zaterdag 22 september 2018. De eerste wedstrijd is meteen een lastige, op het terrein van vv Scheveningen tegen de allerbeste meiden van Den Haag onder de 15. Een wedstrijd die je misschien wel niet kunt winnen. Gevaar voor onderschatting dreigt, aan de andere kant, dit is het beste wat de Den Haag aan damesvoetbal te bieden heeft onder de 15 jaar en die meiden trainen vijf keer per week. Met andere woorden, gewoon vol aan de bak dus. Om half 10 blies de scheids voor het begin van de wedstrijd op het mooie eerste veld van Scheveningen. Het was een weerzien met twee oude bekenden van DUNO, in de basis bij ADO twee meiden die hun hele jeugd al bij DUNO hadden gespeeld, te weten Danitsja en Danique. Meiden met een flinke dosis talent, door DUNO opgeleid. Die gaan het nog ver schoppen.
DUNO JO15-1 in actie tegen oude bekenden bij ADO
Het waren prima omstandigheden zaterdagochtend, een mooi veld, lekker voetbalweer en een hoop mensen langs de kant dus alle ingrediënten om er een mooie wedstrijd van te maken. De DUNO coaches Nathan en Patrick hadden de volgende basis-elf de wei in gestuurd; Tijs in het doel, achterin Jonathan, Thomas, Kavish en onze eigen DUNO dame Zuleyha. Op het middenveld Jogino, Boris en Levi, voorin Rivano, Diego en Robin. Op de bank begonnen Julian, Jason en Siwan. DUNO trapt de wedstrijd af en vanaf het begin wordt wel duidelijk dat de ADO dames meteen proberen DUNO onder druk te zetten. Dat lukt ze bij tijd en wijle vrij aardig, het lukt DUNO vaak niet om vanuit achteruit op te bouwen. Desondanks gaat de wedstrijd op en neer zonder dat beide teams gevaarlijk worden. Maar ADO heeft een goede ploeg, deze dames zijn erg balvaardig en tonen flinke inzet. Ze zijn zo af en toe zelfs wat gemeen, net over het randje.  DUNO heeft het er maar lastig mee en laat zich in de duels nogal eens aftroeven. DUNO wordt gedwongen de lange bal te spelen en in de 15e minuut wordt Robin de diepte in gestuurd. Hij kwam terug uit buitenspelpositie maar dat werd niet als zodanig beoordeeld door de scheidsrechter. De verdediger verkijkt zich op de stuit en Robin lobt de bal keurig over de keeper. 0-1, mooie goal maar als gezegd wel met een luchtje van buitenspel. Dat werd de scheidsrechter nog wel in de rust even duidelijk gemaakt door de ADO leiding. DUNO speelt niet heel sterk maar krijgt wel meer vat op het spel van ADO. ADO weet alleen nauwelijks gevaarlijk echt te worden. Na ongeveer een minuut of 30 stuurt Boris Robin weer de diepte in en is veel sneller dan de ADO verdedigster. Hij kan de achterlijn bereiken en trekt de bal goed voor. Rivano heeft de bal voor het intikken, maar helaas verkijkt hij zich op de bal en mist een opgelegde kans. Een levensgrote kans en het had eigenlijk de 0-2 moeten zijn. Dan had DUNO wat lekkerder de rust in gegaan, maar de aanval was hoopgevend. Kort daarop fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de rust wisselt DUNO Jason voor Diego. De tweede helft begint net als de eerste, weinig kansen doch het spel gaat op en neer. Het is een vermakelijke wedstrijd om te zien en gedurende de wedstrijd wordt het spel feller. ADO weet aardig uit te delen, DUNO weet daar niet goed mee om te gaan en is eigenlijk wat te lief. Misschien dat de verder goed fluitende scheidsrechter iets teveel keek door zijn roze bril en veel overtredingen van ADO door liet gaan. Boris werd zowat door midden geschopt zelfs een handje kon er niet van af. Het zal wel met de beginnende professionaliteit te maken hebben. Na een minuut of tien in deze tweede helft probeert ADO het van een afstandje. Veel dichter bij het doel komen ze eigenlijk nauwelijks. Het afstandsschot wordt door Tijs gepareerd maar de rebound is een prooi voor de ADO spits. 1-1. Tijs keepte overigens wederom een goede wedstrijd. Ook in de bekerwedstrijden bleek wel dat hij een geweldige keeper is met een goede traptechniek. De 1-2 voor DUNO laat niet lang op zich wachten. Rivano gaat goed door over rechts en lepelt de bal netjes langs de keeper. Prima doelpunt! Ondertussen is Julian er in gekomen voor Jonathan, en Siwan voor Jorgino.
DUNO JO15-1 ADO JO15-2 Meidenteam

ADO gaat feller ten aanval maar echte kansen krijgt het niet. Zo af en toe krijgen ze de mogelijkheid om van afstand te schieten maar Tijs staat dan paraat. Misschien zo af en toe wordt er wat te ruim gedekt, maar de verdediging stond goed. Kavish wil ik wel even extra benoemen, hij speelde een goede wedstrijd. Hij kwam veelvuldig voor zijn man en kon de bal op die manier vaak onderscheppen. Goed vooruit verdedigen heet dat. Maar ook Zuleyha verdedigde sterk, ze had het erg zwaar tegen die behendige ADO meiden, maar ze stond haar "vrouwtje". Thomas weet met zijn goede trap vaak goed de voorhoede te bereiken. Hij poeierde de bal over 40 meter naar Robin die vandaag overal op liep. Hij kwam in balbezit en werd nogal hardhandig van achter neergesabeld, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal werd gespeeld. Daar had heel DUNO zijn twijfels over. Een paar minuten later komt Boris op het middenveld in balbezit en pakt een paar meter. Hij besluit het van verre te proberen en poeiert de bal richting de rechterhoek. Helaas reageert de goede keeper van ADO adequaat en maakt er een hoekschop van. Normaliter zijn de hoekschoppen een gevaarlijk wapen voor DUNO maar helaas niet vandaag. De wedstrijd nadert zijn einde en ADO dringt aan. Ze worden gevaarlijker maar tot echte kansen lijdt het niet. Ook de vrije trap in de laatste minuut gaat ver over het DUNO doel.

De scheids blaast voor het eindsignaal en de eerste drie punten zijn binnen. Gezien de hoeveelheid kansen denk ik dat DUNO de terechte winnaar is, maar de ADO dames hadden veelal wel het betere van het spel. Ik ben erg benieuwd hoe zij zich staande zullen houden in deze competitie. We wensen Danitsja en Danique heel veel succes deze competitie. Man van de wedstrijd zijn er naar mijn idee twee; Kavish verdedigde heel sterk deze wedstrijd en Robin heeft gewerkt als een paard, hij heeft heel wat vuile meters gemaakt en natuurlijk de openingstreffer gemaakt. Volgende week speelt ons team om 10.00 uur thuis tegen BMT, altijd een lastige tegenstander.