Die Haghe JO15-1

1e klasse 4

13 oktober 2018 10:45

Marten Hof

Op zaterdag 13oktober j.l. stond de kraker thuis tegen Die Haghe op het programma, altijd een beladen wedstrijd. DUNO doet het tot dusver goed. Het team doet bovenin mee maar zijn er wat punten in mindering gebracht omdat BMT uit de competitie is gehaald, maar daar kijkt eigenlijk niemand van op. Jeff, de vader van Jason is zo tof geweest om het team te voorzien van mooie inloopshirts en voetbaltassen, zodat het team er tijdens de warming-up ook tiptop uitziet. Dat kwam om nog een reden goed uit, want de wedstrijdshirts waren onvindbaar, dus heeft het team van deze inloopshirts maar meteen wedstrijdtenues gemaakt voor deze ene keer. Namens het team hartelijk dank Jeff!

De volgende elf namen stonden in de basis; Tijs op doel, Jonathan, Thomas, Kavish en Julian in de verdediging, Jorginho, Boris, Levi en Siwan op het middenveld en Jason en Diego als aanvalsduo. Op de bank begonnen Zuleyha, Robin en Rivano. De eerste 10 minuten na het 1e fluitsignaal was het aftasten geblazen. Nauwelijks kansen oor beide partijen en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Na deze 10 minuten nam DUNO het voortouw en begon wat meer kansen af te dwingen. Soms wordt door DUNO van achteruit opgebouwd, maar gezien de traptechniek van met name Thomas wordt de lange bal ook niet geschuwd. Na ongeveer een minuut of 12 passt Thomas de bal naar voren, nee geen lange bal dit keer maar een bewuste  dieptepass hard en laag over de grond en weet Boris te bereiken. Deze neemt de bal aan en tikt de bal netjes in de rechterhoek. 1-0. Geweldig doelpunt maar daar stond de verdediging van Die Haghe wel even te slapen. Na de aftrap was Die Haghe nog altijd niet wakker want de bal lag er bijna weer in. Snel balverlies van Die Haghe en Levi knalt de bal hard op doel, maar gaat helaas naast. DUNO is nu echt de bovenliggende partij maar met name op het middenveld staan bij Die Haghe een paar sterke en behendige spelers.

Voor het eerst in de wedstrijd laat Die Haghe zich zien en krijgt een enorme kans waarbij de aanvoerder met de bal op Tijs kan afstormen maar op het laatste nippertje kan Kavish zijn fout goedmaken en er een corner van maken. Deze levert niets op. Stiekem krijgt Die Haghe nu toch ook wat mogelijkheden maar de verdediging van DUNO staat goed. Met name Jonathan speelt een sterke 1e helft, je ziet hem elke wedstrijd sterker worden. Wederom is Die Haghe gevaarlijk en na een overtreding nabij het 16 metergebied krijgen ze een vrije trap. Deze wordt hoog over geknald en gaat de kans voor Die Haghe verloren maar ze laten zich nu steeds vaker zien. Het wordt een echte wedstrijd! DUNO heeft nog altijd het overwicht maar Die Haghe loert op de counter. Over de rechterkant van Die Haghe wordt de rechtsbuiten de diepte ingestuurd. Deze goser sprint voor wat ie waard is maar legt het af tegen onze Julian. Ik kan wel zeggen dat ook Julian een goede wedstrijd heeft gespeelt, maar dan ga ik in herhaling vallen want Julian speelt altijd een goede wedstrijd. Maar na de scrimmage op de bal kan Die Haghe toch uithalen en met enige moeite weet Tijs de bal met de voeten te pareren. De twee corners die er op volgden leverden voor Die Haghe ook weer niets op.

Een rommelige fase breekt aan met een hoop balverlies aan beide kanten. Zo kan Boris de bal veroveren vlak bij het strafschopgebied van Die Haghe en snel wordt de overtreding gemaakt voor hij kan uithalen. Dat is meestal een prooi voor Thomas die ziet dat er maar 3 man in de muur van Die Haghe staan en eigenlijk aan beide kanten de bal er om heen kan krullen. Blijkbaar kon hij geen keuze maken en schiet de bal wel hard maar ongevaarlijk in de handen van de keeper. Een paar minuten voor rust gebeurd er iets wat de wedstrijd mede zou bepalen; vanaf de rechterkant wordt Jason in buitenspelpositie de diepte ingestuurd, maar de grensrechter van Die Haghe staat te pitten! De scheidsrechter kan het zelf waarschijnlijk niet goed beoordelen en laat doorspelen. Jason profiteert er maximaal van en schuift de bal beheerst langs de keeper en zorgt zo voor de 2-0. De grensrechter probeert de scheidsrechter nog wel te overhalen door te zeggen dat hij het toch wel gezien zou hebben, en is de bank van Die Haghe ook uitgelopen om te protesteren. De scheidsrechter keurt de goal toch goed en de toon is gezet. Dat wordt nog wat de 2e helft!

Geen wijzigingen de 2e helft maar de bank van DUNO is wel bezig aan de warming-up. De enige wijziging bij Die Haghe is de grensrechter...Deze 2e helft begint net als de 1e weer wat gezapig, maar na een paar minuten krijgt Levi een goede schietkans welke hij nooit onbenut laat. Helaas mist hij het doel maar de 1e kansen zijn weer voor de thuisspelende partij. Een corner wordt door Die Haghe slecht en gevaarlijk uitverdedigt, maar DUNO weet niet te profiteren.  De eerste wissel bij DUNO; Robin komt het veld in voor Levi die onder luidt applaus het veld verlaat. De boys van de JO17 moedigen hun voormalig teamgenoten vol passie aan. Kort er na maakt Rivano plaats voor Jorginho. Een geweldige aanval van DUNO over een aantal schijven levert helaas niets op behalve een corner. Helaas brachten de corners deze wedstrijd DUNO niet veel op. Jason krijgt het op zijn heupen en gaat een een/tweetje aan maar helaas komt het niet tot een schot. Ook nu heeft DUNO weer het betere van het spel. De diepe ballen van Thomas zijn vaak gevaarlijk; Boris duikt het gat in en kan de lange bal goed aannemen maar helaas kan hij door een goede verdedigende actie van de Die Haghe verdedigers niet tot schieten komen. Ook deze corner levert niets op.

Na deze actie kantelt de wedstrijd volledig en wordt Die Haghe gevaarlijk. Eerst met wat speldenprikjes, maar daarna krijgen ze enorme kansen. Wat dan voor Die Haghe jammer is, is dat Tijs besluit om zijn beste wedstrijd tot nu toe te spelen. Vanaf dat moment is hij echt de man van de wedstrijd en houdt DUNO op de been met geweldige reddingen! Hoge ballen van de zijkant bokst hij weg en ook van dichtbij weet Tijs de bal met katachtige reddingen te stoppen. Drie / vier keer achter elkaar weet Tijs grote kansen voor Die Haghe te stoppen en staat DUNO onder geweldige druk. Bij balbezit van DUNO sleurt Robin weer de diepte in en jaagt op de bal ver op eigen helft bij balbezit van Die Haghe. Hij heeft weer heel wat "vuile meters" gemaakt en verdient een compliment. Inmiddels is ook Zulayha de verdediging komen versterken. Geen idee voor wie ze er in kwam, het ging allemaal zo snel! Die Haghe verdient op dat moment echt een aansluitingstreffer.

De spelers van DUNO lopen echt op hun tandvlees en tot overmaat van ramp blesseert Julian zich aan zijn lies. Het is goed mis en kan niet verder. Laten we hopen dat dit snel geneest! Ook Kavish kan eigenlijk niet meer spelen en wordt vanuit de verdediging naar het middenveld gestuurd om daar de boel bij Die Haghe wat te ontregelen want hard verdedigen zoals we van hem gewend zijn lukt niet meer. Dat betekend dus de laatste 10 minuten spelen met 10 man, omdat er al drie maal gewisseld is. Het kan dan ook niet uitblijven, de aansluitingstreffer komt er, 2-1. Dit maal is Tijs echt kansloos. Die Haghe ruikt bloed en blijft DUNO na dit doelpunt onder druk houden. DUNO heeft het zwaar maar werkt hard om de drie punten thuis te houden en doet dit ook als een hecht team, want niemand verzaakt en werkt voor elkaar! Diego bijvoorbeeld speelde een lastige wedstrijd maar was niet te beroerd verdedigend vuil werk op te knappen. Zulayha stond ook dicht op haar tegenstander en liet zich niet weg zetten. Eigenlijk geweldig dat zo'n op voorhand beladen wedstrijd ook echt een gevecht om drie punten wordt. De trainer van Die Haghe wordt het dan te veel. Hij maakt een hoop misbaar tegen de scheidsrechter om een uitbal en wordt uit zijn dug-out gestuurd. Vanuit het niets toch weer een levensgrote kans voor DUNO, door alle commotie zie ik niet wie de kans mist, maar al snel staat Die Haghe weer voor Tijs zijn neus. Maar Tijs wijkt niet, want Tijs is beest vandaag!

De scheidsrechter geeft aan dat er nog 1 minuut te spelen is en de wedstrijd lijkt gespeeld maar zo'n minuut duurt dan toch lang. Maar dan komt toch het verlossende fluitje en kunnen de drie punten mee in de fonkelnieuwe voetbaltassen van DUNO. Een goede 1e helft en een loodzware tweede helft waarin DUNO zich echt heeft leeg geknokt voor het resultaat en dat is ook een compliment waard. Van dit soort wedstrijden leer je een hoop. Misschien dat gezien de vele kansen Die Haghe wel een punt verdiende, maar met name Tijs heeft voor zijn team echt de drie punten gewonnen. Man van de wedstrijd dus, al speelde Jonathan de 1e helft ook erg goed. Maar iedereen verdient een pluim na zo'n zware wedstrijd. We wensen Julian heel veel beterschap en een snel herstel toe. Volgende week geen programma, de week er na weer thuis tegen Honselersdijk.