DUNO JO15-1 doet wat het moet doen en wint van Monster

0 - 1

HSV DUNO JO15-1

1e klasse 4

24 november 2018 10:30

Het moest er nu echt weer eens van komen! De laatste overwinning was alweer van 27 oktober tegen Honselersdijk (4-1) dus om niet verder af te glijden moet er nu gewonnen worden tegen het altijd stugge Monster. Het zou niet makkelijk worden. Het was ijzig koud en op het hoofdveld trad Duno aan in de wetenschap dat Robin voorlopig is uitgeschakeld vanwege een blessure aan zijn rug. Beste Robin, heel veel beterschap en ik hoop dat we je snel op het veld terug mogen zien. Monster staat genoteerd op een gedeelde 7e plaats pal onder Duno. Vandaag kan dus het verschil worden gemaakt tussen de bovenste en onderste plekken en is door Duno vertrouwen getankt tijdens de oefenwedstrijd tegen GDA woensdagavond. Deze oefenwedstrijd tegen hoofdklasser GDA werd weliswaar met 2-1 verloren, maar lagen hier een eigen doelpunt van Boris en een zeer dubieuze penalty aan ten grondslag. GDA was inderdaad wat feller maar blij vlagen werd er goed gecombineerd en liet DUNO eindelijk zien fysiek niet onder te doen. Verder waren de neuzen eerder die week weer de zelfde kant op gezet dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

De eerste helft was nog niet begonnen of Kavish kreeg een erg goede kans. Helaas kwam hij niet tot scoren maar dit toonde perspectief. Helaas werd het veldspel van beide kanten er niet beter op, was Monster niet of nauwelijks gevaarlijk maar ook DUNO kon geen goede kansen creëren. Nog te vaak wordt de lange bal gehanteerd waar DUNO in de combinatie meestal veel gevaarlijker kan zijn.
In de eerste helft gebeurde er dan ook verder niet heel veel.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, namelijk zonder al te veel bijzonderheden. DUNO probeert het wel maar kan geen vuist maken. Monster probeert van achteruit op te bouwen maar eenmaal over de middenlijn is men erg onnauwkeurig. Naar mate de wedstrijd door emmert, merk je langzaam dat DUNO wat meer de touwtjes in handen krijgt en daarmee de grip op het middenveld. Jorginho krijgt een goede kans maar weet niet te scoren. Ook Siwan doet zijn best maar echt dreigend is het nog niet. Achterin staat DUNO zijn mannetje, verdedigend mankeert er niet veel aan dit team. Monster is in de 2e helft niet gevaarlijk geweest. Jonathan welke samen met Boris de tweede helft hun opwachting maakte valt goed in. Diepteballen op Jason en Jorginho komen vaak niet aan, ook de verdedigers van Monster weten van aanpakken. Maar zoals gezegd krijgt DUNO wat meer grip op de wedstrijd en wordt bij elke corner of vrije trap de luchtmacht in stelling gezet. Dan wordt of door Levi of Thomas de bal in de zestien meter gepompt.

Zo kon Thomas aanleggen iets over de middenlijn en weet Boris te bereiken. Hij kan de bal in de zestien aannemen en vanuit de draai op goal schieten. Tot ieders opluchting vliegt de bal net iets onder de kruising het doel in, onhoudbaar voor de keeper. Het betekend eindelijk weer eens een voorsprong in de wedstrijd en de 0-1 werd wel even gevierd. De wedstrijd komt hierdoor wat meer los maar eigenlijk weet Monster zich geen kans te creëren. Ze blijven keurig de bal achterin rondspelen maar gevaarlijk worden ze niet. Misschien dat Monster 2 of 3 keer een schot afvuurt op Tijs maar deze schikt daar niet van en kan Tijs zijn doel dus schoon houden.
Geen boeiende wedstrijd dus vandaag, na de 0-1 kwam DUNO nauwelijks meer in gevaar en heeft DUNO netjes de wedstrijd geconsolideerd. Geen risico's meer, soms hoeft het niet meer zo mooi. De drie punten zijn nu even het belangrijkst. Vreemd dat op de KNVB app nog altijd de wedstrijd niet is verwerkt maar wat we wel kunnen zien is dat de laatste twee wedstrijden voor de winterstop erg spannend zullen worden met in het vooruitzicht volgende week GSC ESDO thuis en daarna de koploper RAS uit. Daarna kan pas goed de balans op worden gemaakt. Weet DUNO na deze twee wedstrijden nog de aansluiting te behouden of haakt het af? Het is een fase van erop of er onder dus alle zeilen bijzetten DUNO, dan kunnen we lekker de feestdagen in! En iedereen weet toch dat dit team het aan kan! Kom ze toejuichen allemaal mensen!