DUNO 15-1 verdient de overwinning maar speelt gelijk bij SVH

1 - 1

HSV DUNO JO15-1

1e klasse 4

10 november 2018 14:30

Zaterdag 10 november 2018 speelde DUNO JO15-1 een uitwedstrijd tegen een traditiegetrouw lastige tegenstander.
Het was druilerig weer maar dat maakte het kunstgras alleen maar beter bespeelbaar. SVH draait ook bovenin mee, dus DUNO moet vandaag een goede dag hebben om deze tegenstander te kunnen verslaan. Twijfel was er even of Tijs wel kon keepen, maar gelukkig stond hij onder de lat.

De scheidsrechter van dienst was ook meteen de leider van SVH, we kennen de goede man en hij zou nog een prominente rol gaan spelen. Hoe zit dat nou met die KNVB scheidsrechters in de 1e klasse? De eerste helft begon en was het hopen dat DUNO nu eens van kiet af aan er tegenaan zou gaan, maar het was toch weer een twijfelend begin. Beide partijen slaagde er de eerste minuten niet in om een fatsoenlijke aanval op te zetten en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af.

In de 17e minuut echter mocht DUNO een corner nemen die scherp voor het doel kwam. Diego reageerde adequaat en kopte de bal heel knap in de rechterhoek. Het doelpunt kwam nogal uit de lucht vallen maar was daarom niet minder fraai.Het betekende de 0-1 voorsprong voor DUNO. Eindelijk weer eens een opsteker voor dit team, mooi doelpunt Diego!

Maar na deze achterstand kwam SVH wat meer uit zijn schulp gekropen en werd sterker. Het veldoverwicht was er al maar ze kregen nu ook goede kansen. Vanuit het middenveld werd de rechterspits van SVH de diepte in gestuurd en moest Julian aan de bak om deze aanvaller te verdedigen. Even leek het er op dat SVH kans kreeg om van dichtbij uit te halen maar Julian zat hem dusdanig op de huid dat het niet tot een schot kwam. De bal bleef in balbezit van SVH in het strafschopgebied, maar Julian kon met een keurige tackel de bal over de zijlijn schieten. Een uitstekende verdedigende actie, maar de scheidsrechter zag het vanaf een meter of 50 toch anders. Strafschop voor SVH! Niemand op of langs het veld begreep deze beslissing, zelfs de coach van SVH niet maar de gelijkmaker was een feit want de strafschop werd binnen geschoten.

Om dit soort tegenslagen te verwerken moet je mentaal sterk zijn, het vergt heel wat discipline en kalmte. Zover is DUNO nog niet en dat is ergens wel te begrijpen. Na deze gelijkmaker bleef SVH DUNO onder druk houden en was het weer aan Tijs te danken dat de rust bereikt kon worden met een gelijke stand. Thomas mocht nog randje 16 een vrije trap nemen en deze werd hard en laag richting de hoek geschoten. Helaas kon de keeper de bal redden.
De 2e helft bracht een beetje het zelfde spelbeeld. SVH was dreigender, fysieker. DUNO kan er niet heel veel tegenover stellen maar bleef knokken. Op een voorzet vanaf links kopte SVH raak, maar op advies van onze grensrechter Dick werd het doelpunt volkomen terecht afgekeurd wegens buitenspel. Op dat moment in de wedstrijd was DUNO niet zichzelf en speelde ronduit zwak moet ik helaas vermelden. Gelukkig werd achterin wel naar behoren gestreden voor de bal en dat is een compliment aan de verdediging.

Man van de wedstrijd is dan ook meer dan terecht Julian die zijn tegenstander als gewoonlijk weer continu op de huid zat. Op het moment dat je het dan eigenlijk niet meer verwacht is daar dan toch ineens DUNO wat zich in de laatste 20 minuten weet te herpakken. Siwan krijgt een goede kans maar zijn schot mist wat precisie. DUNO weet wat meer aan te dringen en krijgt het een vrije trap te nemen iets over de middenlijn. Hierop worden de big boys naar voren gestuurd en weet Levi als geen ander de bal op de stropdas te leggen. Met een fraaie trap weet Levi dus Boris te bereiken en deze kopt de bal richting doel! Helaas helaas knalt de bal op de lat en had dit doelpunt misschien niet zo verdient geweest, maar wel de opsteker die het team nu nodig heeft. Mooi om te horen aan de ontbijttafel 's-morgens; Boris verteld me dat hij merkte dat direct na deze kans, toen iedereen de teleurstelling aan het verwerken was, het hem opviel dat Julian als enige direct omschakelt en zijn man bijhoudt in de counter. Na deze kans is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. SVH dringt nog wel wat aan maar de wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijk spel. Helaas geen overwinning maar nog niets is verloren, we doen nog altijd mee om de bovenste plekken. Dus volgende week weer een mogelijkheid om te laten zien wat we in huis hebben. We spelen dan alweer tegen een lastige tegenstander te weten Scheveningen, maar wel lekker thuis om 11.00 uur.