DUNO JO15-1 kent complete offday en ziet KMD winnen

5 - 1

HSV DUNO JO15-1

1e klasse 4

3 november 2018 10:15

KMD is voor DUNO altijd een lastige tegenstander, maar de resultaten van KMD zijn niet heel best tot dusver. DUNO heeft vooralsnog geen
verliespunten. De wedstrijd liep wat uit omdat de scheidsrechter te laat was en daarna op zijn gemak allerlei soorten van plichtplegingen moest afwerken. Na het collectief handje geven konden we eindelijk aan de wedstrijd beginnen. Jorginho, Kavish en Valentino begonnen op de bank. Rivano heeft zich niet afgemeld helaas.

KMD begon fel aan de wedstrijd. Precies zoals je hoopt dat DUNO zou starten, maar ook deze zaterdag was het weer voorzichtigheid troef in de beginminuten. Dat resulteerde in een goede kans in de eerste minuten voor KMD, maar Tijs wist redding te brengen. De corner die er op volgde was wel raak. Tijs kon eerst nog de bal weg boksen maar de rebound was voor KMD. Onhoudbaar schoot KMD de bal tegen de touwen, 1-0. Die corners van KMD waren trouwens allemaal gevaarlijk. Het begint niet goed voor DUNO. Weer begint DUNO te slap aan de wedstrijd en dat moet toch eens anders. Misschien moet de warming up wat feller zodat er wat vuur in wordt gepompt, want dat is hard nodig. Wat meer passie en handelingssnelheid. KMD is niet perse beter dan DUNO op dat moment, maar in elke linie gewoon wat feller. Desalniettemin scoort DUNO toch de gelijkmaker. Thomas mag een vrije trap nemen iets over de middenlijn op de speelhelft van KMD en poeiert met zijn rechterpoot de bal in de zestien meter. Robin reageert en probeert de bal na de stuit op doel te koppen maar raakt de bal niet. Misschien maar goed ook want hierdoor wordt de keeper op het verkeerde been gebracht en stuit de bal zo richting bovenhoek. 1-1. Het was een moment in de wedstrijd waarin DUNO eindelijk een beetje tot voetballen toe kwam, maar tot echte kansen kwam het helaas niet. Maar
goed, de wil was er.

Misschien kon de tweede helft wat kansen brengen. Maar helaas, de tweede helft was voor DUNO een complete black out. Waar
DUNO in de eerste helft zo af en toe nog tot voetballen toe kwam was dat de tweede helft dit nimmer het geval. Al snel stond de 2-1 op het bord. Robin krijgt nog wel een kansje na een goede dieptepass maar zijn schot mist kracht. KMD blijft sterker in de duels tot frustratie van DUNO wat twee gele kaarten oplevert. Gelukkig hoef je er in deze klasse geen 10 minuten uit. Ik zeg het niet graag maar soms kun je het niet nalaten om te vermelden dat de scheidsrechter niet zijn beste wedstrijd floot. Niet zozeer omdat hij DUNO benadeelde maar meer omdat hij de wedstrijd gewoon dood floot naast een hele hoop verkeerde beslissingen, maar ik laat het verder rusten. KMD blijft fel op de man spelen en het lukt DUNO niet om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Hierdoor zie je de frustratie het gezicht DUNO afdruipen. Als KMD dan de 3-1 scoort is de wedstrijd gespeeld. KMD loopt nog uit naar 5-1 en dat is niet eens geflatteerd.

Een dik verdiende overwinning van KMD want DUNO was niet bij de les vandaag. Vooral fysiek zijn we afgedroogd vandaag. Ik mag graag iemand tot man van de wedstrijd noemen, maar die eer valt niemand ten deel deze wedstrijd. Weet je wat, we vergeten hem gewoon want het overkomt ieder team. Voorlopig staan we er nog hartstikke goed voor in deze competitie en waarom zouden we er niet vol tegenaan gaan uit tegen SVH zaterdag! Winnen we die, dan doe je erg goede zaken en we weten dat we hen zeker niet kunnen onderschatten! Lekker trainen deze week en laten we dan proberen af te spreken vanaf de eerste minuut wat meer energie er in te gooien. Als dat lukt is dat bepalend voor de rest van de wedstrijd. Tot zaterdag!