DUNO VR1 start competitie met nederlaag in Maassluis

Datum

19 september 2020 13:00

Accommodatie

Onbekend

Na een wisselvallige oefencampagne waarin regelmatig goed spel werd vertoond, maar de punten uitbleven en uitschakeling in de beker volgde, zijn de dames van DUNO de competitie helaas met een nederlaag in Maassluis begonnen. Al vroeg in de wedstrijd kwam DUNO op achterstand. Vanuit het middenveld werd de rechtsvoor gelanceerd die vervolgens knap af wist te maken. In de eerste helft had MSV’71 de overhand, met fel spel en diepe ballen wisten ze de wedstrijd te domineren en voor rust nog de 2-0 te maken.

Na een pauze op het veld – het was lekker voetbalweer – kwam DUNO een stuk beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Josien wist zich mooi vrij te spelen en na doorlopen van linkshalf Marina - a.k.a. Boot – tikte ze via de paal de 2-1 binnen. Het geloof bij DUNO om met ten minste een puntje weer uit Maassluis te vertrekken, kwam terug, maar na amper 5 minuten maakte MSV’71 de 3-1. Hierna deden de dames uit Maassluit de deur op slot. Met een extra verdediger wilden ze de voorsprong handhaven. Het lukte ze zelfs om nog een vierde treffer te maken, na wat gepingpong voor het doel van DUNO.

In de slotfase deed DUNO nog wat terug. Charlotte liep een voorzet van Josien binnen (of was het een eigen doelpunt…) en maakte er 4-2 van. Ook Es en Rachel hadden nog grote kansen om DUNO terug te brengen in de wedstrijd maar verzuimden oog in oog met de keeper om de bal binnen te tikken. Gelukkig bood de tweede helft, met sterk spel van jongelingen Jamy, Nora & Britt, perspectief voor de volgende wedstrijd en werd er in de derde helft nog volop van het mooie nazomerweer genoten.

Volgende week speelt DUNO VR 1 haar eerste thuiswedstrijd van de competitie om 16.00 uur op de Haagse Dynamiek tegen Westlandia. Alle volgers van de DUNO vrouwen nodigen we van harte uit om dan te komen kijken en ons aan te moedigen. Ook zijn we tegenwoordig te volgen op social media. In dit filmpje stellen we ons graag even voor! Draagt u de vrouwen van DUNO een warm hart toe? We hebben bijna het streefbedrag voor nieuwe trainingspakken verzameld, maar zoeken nog sponsoren. Voor €25 komt uw naam op het sponsorbord van Vrouwen 1, spreek ons gerust aan. Tot volgende week!