Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

KNVB: mobiel digitaal wedstrijdformulier en digitale spelerspassen

KNVB: mobiel digitaal wedstrijdformulier en digitale spelerspassen

25 februari 2017 0:00

Henk Ruijl

Volgend seizoen stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier en digitale spelerspassen. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan. Dat meldt de KNVB op haar website. De Wedstrijdzaken-app is te downloaden voor iOS en Android.

"Een mooie ontwikkeling voor ons amateurvoetbal. Ik denk dat iedereen blij is dat ook de wedstrijdformulieren de stap naar het digitale tijdperk hebben gemaakt," zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier."
Spelerspassen
Van der Zee: "Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft'."
Op dit moment worden wedstrijdformulieren nog digitaal per computer ingevoerd. De KNVB wil dit nu nog vergemakkelijken, al erkent de bond wel dat het uitdraaien van he wedstrijdformulier, nu nog een gewoonte in veel bestuurskamers, wel iets lastiger. Met de invoering van het digitale wedstrijdformulier per app verdwijnen ook de plastic spelerspassen. Die worden vervangen door digitale passen. De controle van die passen blijft wel bestaan. De KNVB gaat scheidsrechters vragen dit in de kleedkamer te doen, zodat ze niet met hun smartphone het veld op hoeven te gaan.
Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zal de KNVB de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteunen bij de introductie van het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Op KNVB Assist zal alle beschikbare informatie worden gepubliceerd.
Zie alles in het KNVB-dossier
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!