Vijf vragen en antwoorden over DUNO 1-Valken'68 - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vijf vragen en antwoorden over DUNO 1-Valken'68

Vijf vragen en antwoorden over DUNO 1-Valken'68

20 april 2009 0:00

Henk Ruijl

DUNO-zaterdag 1 en 2 (foto) staan aan de vooravond van wat mogelijk kampioenswedstrijden blijken te zijn.

Op zaterdag 25 april speelt DUNO 1 om 14.30 uur thuis tegen Valken'68, DUNO 2 treedt om 12.30 uur aan tegen Katwijk 3. Bij een gelijkspel voor DUNO 2 kan de kampioensvlag in top. Hoe is het gesteld met DUNO 1? Vijf vragen en antwoorden.

1. Is DUNO 1 bij winst zeker van het kampioenschap?
Antwoord: Jazeker. Als de mannen van Jan Linkerhof Valken'68 verslaan dan is de titel een feit. Het maakt dan helemaal niet uit wat de overgebleven concurrenten (DSO op vier punten, MVV'27 op zes punten) doen. Bij een ander resultaat is van alles mogelijk, afhankelijk van de prestaties van die concurrenten.

2. Dat Valken'68 verslaan ze toch wel even?
Antwoord: Nou, mooi niet. Valken'68 (uit Valkenburg, ZH) bleek in de uitwedstrijd een geduchte opponent. DUNO kwam weliswaar op een snelle 3-0 voorsprong, de Valkenburgers lieten het daar niet bij zitten. In de laatste competitieweken bleven overwinningen uit voor de aanstaande bezoekers, maar DUNO kan rekenen op een uiterst gemotiveerde tegenstander. Ook al omdat Valken'68 liefst nog punten sprokkelt om van de onderste plaatsen weg te blijven. In elk geval kan DUNO de uitwedstrijd in gedachten houden. Die liep goed af. Verslag toen >>>.

3. Kan DUNO de spanning wel aan?
Antwoord: Daar verschillen de deskundigen van mening over. Je kunt natuurlijk wijzen op de geweldige reeks van veertien ongeslagen competitieduels die DUNO achter z'n naam heeft staan. Waarom zou je dan nerveus worden van een wedstrijd op eigen veld tegen de nummer acht van de ranglijst? Bovendien: DUNO heeft gedenkwaardige optredens achter de rug in een paar andere, recente finales zoals tegen DSO, Lyra en Haaglandia. Dat waren niet misselijke, op voorhand spannende duels. Maar ja - aan de andere kant: zo'n kampioensduel kent altijd z'n eigen dynamiek. Is DUNO opgewassen tegen veel mensen langs het veld en de titeldruk? We moeten het afwachten. De spelers en technische staf kennen geen twijfels: zij stralen zelfvertrouwen uit.

4. En als het nou toch misgaat?
Antwoord: Dan is er zelfs in het slechtste geval niks aan de hand. Mochten DSO en MVV'27 gewoon doen wat we van ze verwachten (winnen), dan behoudt DUNO altijd nog een voorsprong van minimaal een punt.In dat geval lonkt de slotwedstrijd in deze competitie, uit bij Zevenhoven. DUNO kan dan daar in de herkansing om het kampioenschap binnen te halen.

5. Maar ja, wie rekent daar nou op?
Antwoord: Het blijft voetbal, dus... Nee, iedereen en alles is ermee bezig om zaterdag 25 april een historische dag op DUNO te laten zijn. Het wordt hoe dan ook een middag waar je bij moet zijn, want er staan veel activiteiten op stapel. We hopen langs het veld veel groen-zwart te zien en ontzettend veel supporters. Met heel veel steun kan het gewoon niet misgaan. Mocht DUNO het kampioenschap veroveren dan vieren we feest. Reken maar!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!