F1 sluit gezellige dag af met toernooiwinst

24 mei 2009 0:00

Zaterdag 23 meimoestF1 vroeg uit bed, ondanks dat we pas om 13.00 uur het toernooi moesten spelen bij DUNO.

We gingen met z'n allen lekker ontbijten bij de Haagsche Beek. Dus vroeg uit de veren en richting kijkduin. Iedereen had er heel veel zin in, en alle kids waren uitgelaten. Er werd door de bediening nog verzocht of het wat rustiger kon, maar een echte Duno F1er laat zich net als in het veld niets vertellen, waardoor de "rustige" periode van onze kids dus ook niet lang duurde. Na lekker te hebben ontbeten was er nog een presentje voor de jongens en een extraatje voor Wesley Mackaay die ons zal gaan verlaten voor een andere club. Wesley kreeg een fotolijst met allemaal foto's van de afgelopen 2 jaar dat hij in onze groep was.

Ook wesley deelde nog cadeautjes uit aan zijn teamgenoten en Kees en ik kregen ook nog wat lekkers. Bedankt daarvoor Wes, we laten het ons zeker smaken. Na nog gezellig nagetafeld te hebben en de kids nog een tijd op het springkussen te hebben laten uitleen vertrokken we richting Duno. Klaar voor het laatste toernooi. 45 minuten voor aanvang van de 1e wedstrijd zijn we de kleedkamer ingegaan waar de kids zich gingen aankleden en ze even konden bijkomen. Er werd mij beloofd door de kinderen dat mijn cadeautje van de hun zou zijn dat ze de 1e plaats in de wacht zouden gaan slepen. En beloofd is beloofd natuurlijk, dus heb ik ze beloofd dat ik ze er iedere wedstrijd aan zal herinneren. Nadat ik de opstelling bekend had gemaakt gingen we het veld op voor de 1e wedstrijd. Dit was de wedstrijd tegen Concordia. Het begin was een beetje mak van onze kant, maar toch bleven we een overwicht houden met als gevolg dat we in de 12 minuten die de wedstrijd duurde toch nog met 2-0 wonnen. Het begin was er en de toon was gezet. 12 minuten rust en dan weer aan de bak.

De kids weer herinnerd aan de belofte die ze mij gemaakt hadden gingen we het veld weer in om tegen Haaglandia te spelen. Waarschijnlijk werd er in de hoofdjes van de jongens gedacht dat we wel even gingen winnen, want in de competitie wonnen we met 9-2. Dus een eitje, maar dat viel wel even tegen, want de jongens van Haaglandia waren lekker fel en dat ontbrak er bij ons aan. De wedstrijd eindigde in 0-0. Maar eerlijk gezegd had Haaglandia de overwinning verdiend. Nu lekker 45 minuten rust, dus mooi 15 minuten van te voren nog even de kleedkamer in om te proberen de jongens scherp te krijgen voor de wedstrijd tegen Forum sport.

Dat pakte blijkbaar goed uit, want we waren zwaar in de aanval, alleen was de goal net te smal en te laag, want alle schoten gingen er net niet in of de keeper hield de bal er uit. Gelukkig viel toch nog de 1-0 door een kluts via de tegenstander. Weer 12 minuten rust voor de wedstrijd tegen Nieuwerkerk die nog niets verloren had en een hele leuke linksbuiten had lopen. De opdracht was om snel de bal te veroveren, samen te spelen en Timon had de snelle linksbuiten afstoppen als enige opdracht. Dit pakte goed uit, want aan voetballen is Nieuwerkerk niet echt toegekomen, afgezien van af en toe een countertje. Deze wedstrijd werd dan ook dik verdiend met 2-0 gewonnen. Na 45 minuten rust, moesten we tegen de nummer 2 Den Hoorn. Als deze wedstrijd gewonnen zou worden waren we kampioen. Maar hoe hard jullie het ook probeerden met ontelbare mooie aanvallen en eenrichting voetbal richting hun doel. De bal wilde er niet in. Dus 0-0. Geen kampioen, of toch?? Als Nieuwerk niet wist te winnen van Concordia waren we toch kampioen. Hetzelfde wat wij 1 wedstrijden hadden gebeurde nu bij Nieuwerkerk. Dus ook 0-0. DUNO F1 KAMPIOEN DUS. Het feestje kon losbarsten en zelfs de spelertjes van concordia werden bedankt. Wesley heeft de (overigens hele mooie) beker in ontvangst mogen nemen omdat het de laatste keer was dat hij bij ons in het team aanwezig was.

Een mooie afsluiting van een nog mooier seizoen. Drie toernooien gewonnen en 1 5e plaats. En in het voorjaar van de 2e naar de 1e klasse gepromoveerd, en dat ongeslagen. En de 3e plaats in het enorm gegroeid het afgelopen jaar. Ook wil ik jullie en de ouders bedanken voor het vertrouwen dat jullie mij hebben gegeven. Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad tijdens het afgelopen seizoen. Ik wens jullie allemaal enorm veel succes het aankomende seizoen en wie weet zie ik jullie komend seizoen wel weer terug in de E2. Naar de E klasse wordt een grote stap, maat ik heb alle vertrouwen dat julliehet kunnen. Ik hoop dat jullie volgend jaar aan mij of aan een andere trainer zullen laten zien hoe goed jullie kunnen voetballen. Damian,Timon,Padmore,Esam,Ricky,Danny,Tony en Wesley, jullie zijn mijn kanjers. Wesley, ik hoop dat je hebt genoten vandaag van alle aandacht en ik wil je enorm veel succes wensen bij Haaglandia. Maar je moet nog wel eens je neus laten zien zodat ik op de hoogte blijf van hoe het met je gaat. Syl, dit geldt ook voor jou natuurlijk.