Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Dennis van Dongen trots op dreamteam E5

Dennis van Dongen trots op dreamteam E5

16 december 2008 0:00

Henk Ruijl

Je kunt DUNO's E5 gerust een "dreamteam" noemen. Trainer en coach Dennis van Dongen legt in een interview uit waarom.

We lazen een aanstekelijk enthousiast verslag van jullie laatste wedstrijd op deze website. Wat is het geheim van DUNO E5?
Dennis: "Dit is echt een team. Het zijn allemaal stuk voor stuk geen stervoetballers, maar bij elkaar is het een geweldig leuke ploeg. En de ouders bovendien: die zijn top. We hebben een vaste kern, na de wedstrijd in de kleedkamer gezellig samen, dan na afloop nog met elkaar wat drinken in de kantine. Echt prima."

Je klinkt als een erg trotse trainer!
Dennis: "En dat ben ik ook. Het gaat heel goed en ik ben een heel trotse trainer. Vorig jaar zijn alle spelers vanuit de F-klasse overgekomen. We spelen dus met allemaal eerstejaars E-spelers. We dachten dat we het wel zwaar zouden krijgen. Nu zijn we als derde in de najaarsreeks geeindigd. Dat is knap."

Sinds wanneer ben jij enthousiast geraakt bij DUNO?
Dennis: "Ik ben drie jaar geleden met m'n zoon naar DUNO gekomen. In het tweede jaar ben ik gaan meehelpen, beetje trainen, coachen - samen met Jennifer Ponsen. Toen bij de F2. Dit jaar ben ik gaan trainen en leider geworden, m'n zoon Dylan speelt ook in het team."

En je eigen voetballoopbaan?
Dennis: "Ik ben nu 38 jaar, heb tot m'n achttiende in de jeugd van GONA gevoetbald, daarna drie jaar VCS en vervolgens twaalf jaar bij SOA. Dan word je wat ouder, krijg je blessures... Ik kreeg een zoon en natuurlijk hoop je dan dat hij gaat voetballen. Ik woonde in de buurt, had gehoord dat DUNO een leuke club was. Zodoende zijn we bij DUNO beland. Ik heb er een echte familiesfeer aangetroffen, de huiskamer - het woord zegt eigenlijk alles."

En dan ook nog eens zo'n dreamteam mogen trainen...
Dennis: "Het zijn allemaal toppers die E-vijfjes. Acht jongens en een meid, Ezra van der Slot. Ze houdt zich kranig tussen al die gasten; dat mag ook gezegd. Ik hoop er nog lang bij te blijven."

Zie voor het laatste verslag van de E5 >>>

Teamfoto E5 seizoen 2008 / 09
DUNO's E5, vrijwel compleet in beeld gebracht. Niet op de foto: (want later erbij gekomen) Mous. Staand geheel links: Dennis van Dongen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!