Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Spelerspas straks weg, nieuwe app Wedstrijdzaken te downloaden

Spelerspas straks weg, nieuwe app Wedstrijdzaken te downloaden

4 april 2017 0:00

Henk Ruijl

De KNVB laat weten dat het nu echt definitief is: vanaf komend seizoen wordt de plastic spelerspas afgeschaft. In alle amateurvoetbalcompetities wordt overgestapt op de Wedstrijdzaken-app, met daarin digitale spelerspassen en het mobiel digitaal wedstrijdformulier (DWF). Je kunt die app nu al downloaden.

Downloaden: Itunes of Google play store

De KNVB meldt:
"In vijf districten zijn pilots gestart om te bekijken hoe verenigingen en officials het gebruik van de Wedstrijdzaken-app oppakken. In de meeste gevallen gaat dat prima, maar nog niet overal. Voor de KNVB reden om betrokkenen intensief te blijven informeren over de verandering. Online, telefonisch, maar ook op bijeenkomsten.
Zo wordt er op korte termijn in alle 18 serviceregio's een informatiebijeenkomst gehouden. Nadere berichtgeving hierover volgt spoedig. Veel informatie is overigens al beschikbaar op KNVB ASSIST, het online kennisplatform voor verenigingen. Voor officials is er informatie te raadplegen op SCHEIDS ASSIST. Je vindt hier onder andere een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden, die recent is uitgebreid.
Om clubs niet te verplichten voor een korte periode nog nieuwe spelerspassen aan te schaffen, is het sinds 4 maart toegestaan om te spelen zonder (geldige) plastic spelerspas, zolang de speler zich kan legitimeren met een officieel en geldig identiteitsbewijs. Deze maatregel geldt tot het einde van dit lopende seizoen.
Vanaf vrijdag 7 april stapt het vrijdagavond ‘7-tegen-7-voetbal' over op het gebruik van de Wedstrijdzaken-app voor het doorgeven van de uitslagen. Dit kan vanaf die dag niet meer via Sportlink Club. Deelnemende verenigingen zijn hier apart over geïnformeerd, ook met het oog op noodzakelijke voorbereiding. Meer informatie daarover is te vinden in het Service Center van Sportlink.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!