Zware seizoenstart voor DUNO C2

13 september 2014 0:00

Dat het na de D-pupillen vooral in fysiek opzicht een pittige opgave is aan te haken bij de C-categorie heeft ons tweede C-team de afgelopen weken pijnlijk mogen ondervinden. Na een hoopvolle start tegen de eerstejaars van FC Zoetermeer waren de mannen van HBS vorige week letterlijk en figuurlijk een paar maatjes te groot.

De algemene hilariteit over de ongelukkige eigen doelpunten bij die wedstrijd en de aanblik van de afmetingen van de tegenstander van vandaag deed het toch al wankele vertrouwen van onze spelers niet echt goed. Tegenstander Quick Steps speelde vandaag met haar hoogste jeugdteam en benutte voor de completering daarvan ruimhartig de bestaande KNVB-dispensatieregelingen.

Op zich allemaal formeel toegestaan, maar het maakte de opgave voor DUNO al vooraf tot een vrijwel onmogelijke. Een minuut of tien hield de defensie nog dapper stand, maar toen de reusachtige QS-spits de bal uit een corner zonder te hoeven springen naar beneden (!) net onder de lat knikte was het feitelijk wel gebeurd met de weerstand van DUNO-zijde.

QS rook, na haar 14-0 overwinning op GDA vorige week, opnieuw kansen op een monsterzege en gaf vol gas. DUNO moest alle zeilen bijzetten om niet volledig onder voet gelopen te worden en kwam aan opbouwen vrijwel niet meer toe. We bereikten de rust met een 5-0 achterstand en mochten we van geluk spreken dat QS een penalty nog keihard op de paal schoot.

De tweede helft gloorde nog even de hoop dat we op inhoud en conditie terug in de wedstrijd konden komen, maar de tegenstander maakte al snel korte metten. Om een lang verhaal kort te maken: voor het eerst in hun DUNO voetballoopbaan werden onze spelers geconfronteerd met een nederlaag met dubbele cijfers, een bittere 10-0 nederlaag konden we op het digitale wedstrijdformulier bijschrijven.

Stilte in de kleedkamer en hier en daar verdriet bij de spelers, die uiteindelijk toch nog hadden gestreden voor wat ze waard waren. Tot overmaat van ramp begaf ook de camera van onze vaste fotograaf het, zodat we ditmaal de foto's moeten missen. Misschien ook maar beter zo, snel vergeten deze pot!

De KNVB gebruikt de bekerwedstrijden vooral ook, om straks de competitiepoules op sterkte te kunnen indelen. Met uitslagen bij de andere wedstrijden in onze poule van 12-1, 8-0 en 1-6 is het wellicht ook bij de indeling van deze bekerpoule hier en daar bij clubs en bond niet helemaal goed gegaan. Herplaatsingen zullen zeker volgen.

Komende week weer lekker met z'n allen trainen en nieuwe moed en vertrouwen tanken voor de wedstrijd tegen GDA. Gezien de eerdere uitslagen een tegenstander van een -letterlijk en figuurlijk- wat passender formaat, om weer eens een echt leuke pot te voetballen en het plezier weer een beetje terug te vinden.