DUNO C2 - Haaglandia C3 een wedstrijd met twee gezichten

12 oktober 2010 0:00

DUNO C2 - Haaglandia C3 1-3 (0-3), 9 oktober 2010
Afgelopen zaterdag was de topper tegen Haaglandia. Na een goede oefenwedstrijd en een lekkere training was het dan zover. Een echte derby op het programma .De boys begonnen lekker aan de warming-up, en het was goed om te zien dat Jesse ook weer van de partij was. Helaas moest Nigel afzeggen vanwege ziekte.
De wedstrijd begon uitermate zwak van DUNO kant, te slap in te duels en niet geconcentreerd. Dit leidde tot veel balverlies. Het leek wel of er teveel ontzag was voor Haaglandia. Toch wisten de boys een aantal kansen te creeren, maar daarbij ontbrak het ook aan geluk in de afwerking. Al snel werd het 0-1 door een misverstand in de verdediging. Anders dan anders leek het team lamgeslagen en het duurde niet lang of de 0-2 stond op het scorebord. Toen het vlak voor rust 0-3 werd zagen de trainer en de leider de bui waarschijnlijk al hangen.
Ik weet niet wat er in de rust is gezegd, maar toen de scheids floot voor de tweede helft zag ik een heel ander DUNO. De boys waren fel in de duels en ook het samenspel was veel beter. De boys moeten gedacht hebben"wij geven ons niet zomaar gewonnen". Haaglandia kwam er niet aan te pas, en een aantal goed uitgevoerde aanvallen, was de inleiding voor een prachtig doelpunt van Rohat. Daarna kreeg DUNO nog een aantal kansen, maar deze verder niet verzilverd.
Op basis van de tweede helft was een gelijk spel verdiend geweest, maar helaas ging deze wedstrijd met 1-3 verloren.
Als de boys het niveau van de tweede helft vast weten te houden, ben ik ervan overtuigd dat de punten vanzelf komen. Volgende week er weer tegenaan boys.