DUNO C2 op knap gelijkspel tegen VUC

26 november 2012 0:00

VUC C2 - DUNO C2 4-4, 24 november 2012

Vandaag mochten wij uit spelen om aan te treden tegen VUC C2 , In de voorbeschouwing staat al geschreven dat de tegenstander niet is te onderschatten .

Natuurlijk gaan de trainers in de voorbespreking iedereen optimaal motiveren en de sterke punten van de tegenstander even goed benoemen, dus je moet elk duel winnen en vooral om de omschakeling denken.

De wedstrijd is niet op tijd begonnen, er moest nog een scheidrechter gevonden worden.! Na 10 minuten kwam er een scheidrechter het veld op.

Ja, en dan begint de wedstrijd en voordat je het weet sta je met 1-0 achter door balverlies op het middenveld en daarna een schot dat door de keeper niet klemvast gepakt kan worden en uit de rebound mag een speler van VUC vrij uit scoren, je denkt dan ok dat kan gebeuren ze gaan er gewoon een tandje bijzetten.
Maar wat iedereen denkt gebeurt dus niet en door twee persoonlijke fouten staan wij binnen het kwartier met 2-0 achter en ja dan speel je eigenlijk al een verloren wedstrijd.(denkt men).
Onze kanjers begonnen een offensief tegen VUC . ze begonnen druk te zetten . Nadat de druk gezet was begonnen er gaten te ontstaan waardoor we snel konden scoren. Zonder dat we het door hadden stond het 2-1. De druk werd steeds verder opgebouwd. En uit het niets stond het 2-2.( 25 min)
De rest van de eerste helft creëerden we mooie spel en VUC helemaal niets ,maar bleef gevaarlijk tot de rust. Het bleef bij de 2-2.

Met goede moed begonnen we aan de tweede helft met de intentie om zo snel mogelijk de winnende treffer te maken om zodoende nog uitzicht te hebben op een goed resultaat, dan binnen de 10 minuten door dat we weer druk zetten, kon op een gegeven moment joep de derde treffer scoren 2-3. De druk werd steeds beter opgevoerd waardoor weer joep de 4e treffer kon maken , echt perfect. Stand staat nu 2-4
Eerst dacht VUC dat het een makkie zou zijn maar nu moesten ze toch meer zekerheid inbouwen. Na de rust was onze aanvallen direct dreigender.
VUC kreeg een gelegenheid om snel te handelen waardoor er drie spelers van ons werden overrompeld door een snelle tegenaanval , waardoor gescoord werd (3-4).
Na een heftige spel tussen de teams werd er steeds aan beide kanten fouten gemaakt. Beide teams letten niet op de bal maar op de tegenspelers.
De scheidrechter heeft niet op tijd de spel beëindigd maar heeft langer door laten spelen.
Door een vrijentrap te geven op gevaarlijk plaats kon zonder moeite de tegenstander nog voor twee minuten de vierde treffer maken.

Naar mijn mening heeft de tweede helft 12 minuten langer geduurd.(ik had de tijd opgenomen).
Conclusie: Goed gewerkt en niet getreurd. We hebben spelers die niet "omkijken" maar weten dat er altijd kansen komen. Dan moeten we er zijn en dat lukt steeds beter. Nu de tegendoelpunten nog meer aanpakken en dan zijn we goed op weg. Probeer geen slidings te maken want als je mist dan ben je weg, kun je niet meer herstellen en schuif je het probleem naar je ploeggenoten. Ook blessures kunnen door slidings ontstaan waarbij je ook nog gele kaarten oploopt. Een gemiste sliding is daarom een teken van zwakte en vermoeidheid. Blijf lopen en train je uithoudingsvermogen.