DUNO C2 weet weer wat winnen is

21 september 2014 0:00

De eerste twee bekerwedstrijden in deze bekercompetitie gingen voor de C2 helaas met ruime cijfers verloren. Hoewel niet uit te sluiten is, dat deze resultaten uiteindelijk geschrapt gaan worden -de betreffende tegenstanders zijn veel te laag ingedeeld en zullen naar een hogere klasse verdwijnen- is dit natuurlijk niet bevorderlijk voor het vertrouwen en spelritme in een team, dat net aan het nieuwe seizoen begint.

Toch werd er de afgelopen week lekker getraind en bleef de onderlinge sfeer in de ploeg prima. Schoolkampen hadden enige invloed op de trainingsopkomst en we vroegen ons langs de kant een beetje bezorgd af of alle Ardennen- en andere survivalgangers wel voldoende uitgerust en hersteld waren voor de wedstrijd van vandaag.

Duno C2 actie1

GDA was de tegenstander van vanmiddag en ook zij hadden een tot nu toe weinig succesvolle start gekend. Van onderschatting kon echter geen sprake zijn, daar de basis van dit team gevormd werd door spelers die vorig jaar de kampioenstitel in de poule van onze toenmalige C3 in de wacht hadden gesleept.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Piet Pop pakte een gedreven DUNO het initiatief en zette de tegenstander vast op eigen helft. Helaas stond het vizier van de dames en heren niet altijd even goed afgesteld en bezat GDA een uitstekende keeper. Dat doet natuurlijk niets af aan het optreden van onze "eigen" sluitpost Dani. In plaats van lekker groeien in de wedstrijd is het voor een keeper natuurlijk veel moeilijker scherp en geconcentreerd te blijven als de tegenstander nauwelijks in de buurt komt.

C2 Youri in actie

De Madesteinbewoners mochten al met al niet echt klagen dat de rust bereikt werd met een 3-0 stand. Van alle doelkansen werden er door DUNO slechts twee benut plus een penalty, die door Joey koel werd ingeschoten.

C2 Joey scoortMet een prima debuterende Dwight en later ook nog Luke uit de D1 in de gelederen speelde DUNO de wedstrijd in de tweede helft netjes uit. De tegenstander verdient hierbij zeker ook een compliment, voor de wijze waarop ze bleven geloven in een positief resultaat. Hierdoor zagen de vele toeschouwers een leuk en sportief duel, waarbij ook GDA zowaar nog een doelpuntje meepikte.

De uiteindelijke 5-1 winst geeft de DUNO C2-burger weer goede moed voor de volgende bekerwedstrijden. Aanstaande zaterdag reizen we af naar het Westland, waar het duel met FC 's-Gravenzande op het programma staat, waarna we de week erop Toofan op de mgr. Nolenslaan mogen ontvangen. Voorwaar een uiterst gevarieerd programma kunnen we wel stellen, waarnaar we met zijn allen nu al uitkijken, zeker na het resultaat van vanmiddag!

Door technische malheur moest er dit keer een alternatief toestelletje uitkomst bieden zodat we ook dit keer toch nog de nodige foto's kunnen toevoegen >>>