Gehavend DUNO C2 wint verdiend van ODB C1

30 augustus 2015 0:00

De technische staf van de C2, evenals vorig jaar bestaand uit Jamie Lier en Robert Verheul, startte de bekercompetitie niet geheel zorgenvrij. Pijntjes en blessures dunden de selectie danig uit, waarbij Yassir, Kim en Damian de start van deze competitie vandaag helaas aan zich voorbij moesten laten gaan. Tica en Kasper waren bovendien verre van fit en waarschijnlijk niet in staat een volledige wedstrijd te spelen en ook Dwight ontbrak. Uit voorzorg namen daarom na hun 'eigen' wedstrijd wat hulptroepen plaats op de bank.

Bij ODB uiteraard weer veel bekende gezichten uit de afgelopen seizoenen, wat dit duel tegen onze buren altijd iets bijzonders geeft. Onder stralende omstandigheden trapten de gasten, met de nodige vertraging, af op het warme kunstgras van veld 2. ODB liet meteen zien niet van plan te zijn de wedstrijd zomaar even cadeau te doen. Tegen enkele balvaardige spelertjes moest DUNO vooral op het middenveld alle zeilen bijzetten.

C2 KevinMaar na de wat rommelig ogende openingsfase 'stond' het thuisteam steeds beter en werden de posities volgens de afspraken ingevuld. Langzaam maar zeker trok DUNO het initiatief naar zich toe, waarbij natuurlijk ook de nodige kansen ontstonden. Net voor de vanwege de warmte ingelaste drinkpauze was het Carmen die goed doorging en zelf met links binnenschoot; jawel, de voorsprong was daar! Die had zelfs kort daarna door dezelfde pijlsnelle speelster nog verdubbeld kunnen worden, maar helaas werd haar inzet door de uitstekende ODB-doelman op het laatste moment onschadelijk gemaakt.

De geconcentreerd spelende DUNO-defensie gaf vrijwel niets weg en met een verdiende 1-0 voorsprong gingen we de rust in. We waren er nog niet geheel gerust op wat de tweede helft zou brengen. Het nogal krappe spelersbestand in combinatie met de warmte vormde mogelijk nog een risico.

C2 Sadi

DUNO toonde zich in de tweede helft echter fel en strijdbaar en bleef de bovenliggende partij. Kansen, die in de eerste helft nog werden verprutst werden nu wel benut. Door fraaie goals van Sadi en Jazz liep DUNO snel uit naar een riante 3-0 voorsprong. ODB kon daar weinig meer tegenover zetten; hun aanvalsspel verliep nogal eenzijdig via hun centrale middenvelder, de nummer 10. Daar konden de DUNO-verdedigers zich vrij eenvoudig op instellen.

Toch was het diezelfde bepalende speler die een moment van onachtzaamheid via een counter afstrafte. Alleen stormde hij door het midden op Dani af, waarna hij koelbloedig afrondde. Een wake up call voor het thuisteam, helemaal zeker was de overwinning dus nog niet. ODB leek nog even het vertrouwen herwonnen te hebben en zich terug in te wedstrijd te knokken, maar de tweede van Jazz en daarmee de vierde van DUNO maakte aan alle onzekerheid een einde.
C2 JazzHet eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jamel betekende dus een bekerstart met een klinkende 4-1 overwinning voor DUNO C2. Dat geeft de burger moed en vertrouwen in de wetenschap dat ODB waarschijnlijk niet de allersterkste tegenstander in de poule zal blijken te zijn. Volgende week mogen we onze borst wellicht al wel nat maken als we op bezoek gaan bij HBS, traditioneel een geduchte opponent. Laten we hopen dat de ziekenboeg dan in ieder geval een beetje leger zal zijn!