DUNO C2 komt net tekort in leuke oefenpot

14 december 2014 0:00

Deze week geen competitieduel voor DUNO C2, maar een leuke oefenwedstrijd tegen HVC'10 C2 die een gelijkwaardige tegenstander bleek te zijn. Het was nog even spannend of de wedstrijd door zou gaan, gelet op de overvloedige regen die was gevallen, maar het veld van de Hoekse Voetbalcombinatie'10 lag er mooi bij. Het enige minpuntje waren de gammele bankjes voor de wisselspelers.

In de prachtige kantine van het sportcomplex in Hoek van Holland waren de DJ's al druk bezig met de voorbereidingen van het Kerstgala dat die avond plaats zou vinden, terwijl onze jongens en meiden op het verre veld 4 met de warming-up bezig waren. Zonder de zieke Youri en Kasper maar met versterking van Olav uit de D1.

C2-doelpunt HVC

DUNO begon geconcentreerd aan de wedstrijd en het begin van de wedstrijd ging zeker gelijk op. Met kansen aan beide kanten. Een moment van slap verdedigen, zorgde ervoor dat de Hoekse combinatie een corner mocht nemen, die heel mooi door een van hun aanvallers werd ingekopt. DUNO liet de koppetjes niet hangen en gingen stug door.

C2- Carmen scoort

Een mooie pass van Marten naar Carmen zorgde direct voor gevaar. Carmen liet zich niet van de bal zetten en plaatste een schot, dat tergend langzaam naar de goal rolde. De keeper probeerde nog om de bal van de doellijn te halen, maar daar was Carmen weer die hem mooi inschoot. Goed voor het zelfvertrouwen van het team.

De euforie duurde maar kort, want een van de verdedigers trok een speler van HVC'10 onderuit in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de penaltystip wees. En die kans liet de tegenstander niet onbenut. Een strakke bal in de rechterhoek zette keeper Dani op het verkeerde been. Kort voor rust moest Calvin geblesseerd het veld verlaten en maakte Olav zijn opwachting. Hij had zijn handen vol aan de snelle spitsen, maar weerde zich kranig. Met een 2-1 stand op het scorebord was het rust.

Na rust kwam Yessin de gelederen weer versterken, nadat hij twee weken niet had kunnen voetballen. Hij had er zin in en probeerde veel druk naar voren te zetten. Maar hij was niet echt scherp in de afronding en we zagen menig bal over of naast de goal van de tegenstander gaan.

C2-muurtje

En dan gaat het zoals het in het voetbal zo vaak gaat, waar wij de kansen niet benutten doet de tegenstander dat wel. Zij waren net iets scherper in de afronding waardoor er uiteindelijk een 4-1 stand op het scorebord stond.

Al met al hebben we een leuke, sportieve en nuttige oefenwedstrijd gezien. Tegen een team dat gelijkwaardig was. Als wij iets scherper zijn in de afronding, hoeven we dit soort wedstrijden niet te verliezen. Aanstaande dinsdag eerst trainen en daarna een gezellig door de ouders bereid diner.