Kater voor DUNO C2 na gelijkspel in slotminuut bij HBS

6 september 2015 0:00

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen onze eeuwige rivaal HBS op het programma. In de stromende regen vertrokken we naar de Kraaien waar bleek dat we vandaag gelukkig weer over Yassir konden beschikken. En ook Kasper was weer fit. Helaas gold dat nog niet voor Damian en Kim en dus namen Rahill en Craig (uit de C3) plaats op de bank.

DUNO begon heel scherp aan deze wedstrijd en zorgde voor veel druk naar voren. De linies sloten goed aan en iedereen was geconcentreerd. Ook de spelers van HBS waren goed aan het spel begonnen. Dat resulteerde in mooi en aantrekkelijk voetbal waar over en weer kansen waren. Na dik tien minuten spelen was het Yassir die de 0-1 op het scorebord bracht.

C2 HBS AmberDaarna leek het of DUNO dacht dat het allemaal wel vanzelf ging en de concentratie werd minder. Hier maakte HBS heel slim gebruik van door nog feller de aanval te zoeken, waardoor het voor de verdedigers alle hens aan dek werd. En als dan door alle linies te slap wordt verdedigd kun je erop wachten dat de gelijkmaker valt. Nog geen twee minuten later gevolgd door de 2-1. De Kraaien stonden op voorsprong. Met die stand gingen we de rust in.

In de rust werden de spelers gewezen op wat er niet goed ging en hoe het in de tweede helft beter moest. Met een paar omzettingen begonnen we vol goede moed, want we geloofden in de overwinning, aan de tweede helft. Tot ontzetting van de meegereisde supporters werd een bal achterin verkeerd verwerkt, waardoor Dani alleen nog maar naar de bal kon grabbelen en het binnen een minuut 3-1 was. De wedstrijd leek gespeeld en de koppetjes gingen even hangen.

C2 HBS YassirMaar daar was Yassir die direct daarop de aansluitende 3-2 achter de verbouwereerde HBS keeper plaatste. Daardoor keerde het vertrouwen in een goede einduitslag terug. Een gelijkspel moest er wel inzitten. En ja hoor, opnieuw scoorde Yassir uit een fraaie assist van Carmen. De 3-3 was een feit en DUNO stroopte nog een keer de mouwen op. Met Rahill in de gelederen ging DUNO er nog een keer vol voor. Iedereen deed wat hij moest en de bal werd rond gespeeld. Maar ook HBS liet zich niet kennen en er ontspon zich een mooie wedstrijd. Toen Yassir de 3-4 maakte, waren de fans helemaal enthousiast.
C2 HBS verdedigenDat was het moment waarop de teamleiding besloot om de voorsprong te gaan verdedigen door een aantal tactische aanpassingen te doen. Ik weet niet of voetbalwetten zo werken, maar het vuur was toen uit het spel van DUNO. Met nog maar een minuut op de klok maakte HBS de gelijkmaker 4-4. En direct daarop floot de scheidsrechter af.

Met toch wel een vervelend gevoel verlieten we het veld. Laten we hiervan leren en volgende week tegen BMT opnieuw een mooie pot op de mat leggen. Voetballen kunnen jullie.