Valse start voor DUNO C2 tegen HVV (maar gelukkig hebben we de foto's nog)

1 november 2014 0:00

Op deze zonovergoten en warme eerste zaterdag van november mocht DUNO C2 voor haar eerste competitiewedstrijd aantreden tegen HVV C5. Het mooie hoofdveld lag er prima bij in het herfstzonnetje. En de tegenstander was fysiek gelijkwaardig aan ons.

C2-gelijkwaardige tegenstander

DUNO ging direct na het fluitsignaal vol in de aanval. De eerste vijftien minuten waren echt voor ons, met de ene kans na de andere. Als die er allemaal in hadden gezeten, hadden we binnen een kwartier op een vier-nul voorsprong gestaan, echter DUNO werd dwarsgezeten door een prima keeper en de lat.

Wat er na dat kwartier gebeurde, weten we niet. Of het nou kwam doordat de kansen er niet in gingen of doordat HVV wakker werd en veel beter ging combineren en hun snelle buitenspelers inzetten, het speelbeeld kantelde in het voordeel van HVV. De ruimtes die op het veld ontstonden, werden door HVV veel beter uitgespeeld en zoals dat in het voetbal nu eenmaal gaat was HVV beter in het omgaan met de kansen. Bij rust keek DUNO tegen een 2-0 achterstand aan.

C2-KevinGeen man overboord zou je denken. Een flinke donderpreek in de rust, maar ook in de tweede helft kwam DUNO er niet echt aan te pas. HVV combineerde er lustig op los en het was volle bak voor onze verdedigers. Door een paar ongelukkige acties stond het halverwege de tweede helft 5-0.

Nog een keer stroopte DUNO de mouwen op en ging vol in de aanval, maar net als in de eerste helft waren we niet trefzeker. Over, naast, op de paal en ga zo maar door om gefrustreerd van te raken. En of het niet nog erger kon, viel keeper Dani geblesseerd uit. Gelukkig beschikt dit team over een prima reservekeeper. Met Kim onder de lat werd de wedstrijd hervat. De leider van HVV vroeg zich af waarom DUNO de kleinste van het veld onder lat zette, maar een prima actie van Kim snoerde de HVV'er de mond. Desondanks kon ze niet voorkomen dat de 6-0 werd aangetekend.
C2 - YessinHet was Yessin, die in de eerste helft zo vaak vlak bij een doelpunt was geweest, die door een prima voorzet van Marten het enige doelpunt van DUNO maakte. De eer was gered en met 6-1 op het scorebord verlieten we uiteindelijk het veld.

We moeten veel compacter spelen en onze tegenstander minder ruimte bieden, dat kan als we vanuit onze positie blijven voetballen en sneller omschakelen dan we vandaag deden. Genoeg om de komende weken op te trainen. Volgende week tegen SEV weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen.