Eindelijk zege die punten oplevert voor DUNO C3

3 mei 2014 0:00

Teruggetrokken uit de competitie, later bijgeplaatst of pasjes vergeten: telkens waren er wel redenen, die maakten dat een overwinning van de C3 geen punten in de poule opleverde. Het is hier al vaker gememoreerd, maar zo langzamerhand leek er wel een vloek op te rusten voor deze jongens.

Het moest dan vandaag thuis tegen Vredenburch maar een keer echt gaan gebeuren: eindelijk een niets-mee-aan-de-hand-tegenstander waar we op ons eigen veld 1 de confrontatie mee konden aangaan. Wel hadden we wat personele perikelen: vanwege o.a. de meivakantie en blessures waren er nogal wat afzeggingen. Gelukkig kregen we enthousiaste aanvulling van oude bekenden uit de C2 en de D-pupillen. Vooral voor tweedejaars uit de laatste categorie is het natuurlijk goed om alvast te weten waar je staat in de C-klasse. Ieder nadeel heeft dus ook hier weer zijn voordeel.

DUNO liet er gelijk vanaf het begin geen (kunst)gras over groeien: de tegenstander werd goed vastgezet op eigen helft en kreeg de ene na de andere doelkans te verwerken. Juist toen we wachtten op de openingstreffer van DUNO-zijde viel de goal aan de andere kant. Vredenburch profiteerde met haar snelle aanvallers optimaal van de ruimte, zodat de eerste de beste kans de 0-1 opleverde.

Toch was er geen man overboord: het vertrouwen was er bij iedereen, dat het vandaag uiteindelijk wel goed ging komen. Nadat een DUNO-aanvaller binnen de zestien ten val was gebracht leverde de terechte strafschop al snel de verdiende gelijkmaker op. Toch bleven de schaarse tegenstoten van Vredenburch gevaarlijk en effectief. Het was dat DUNO door een strak schot in de benedenhoek met 3-2 de rust inging, want de tegenstander leek maar heel weinig kansen nodig te hebben om tot scoren te komen.

Hoe anders pakte de tweede helft uit. Vredenburch leek een beetje aan het einde van zijn Latijn, beschikte ook niet over wisselspelers en leek er geen echt geloof meer in te hebben. Lustig combinerend kon DUNO de score verder opvoeren, terwijl de tegenstander in tegenstelling tot in de eerste helft aanvallend weinig meer in te brengen had. Het is dat DUNO zich af en toe bezondigde aan streven naar eigen succes en zelfs wat "gallery play", anders was de score nog hoger opgelopen dan de 7-2 van vandaag.

Een goed begin dus van de voetbalmaand mei, waarmee we het seizoen gaan afsluiten. We hebben er even op moeten wachten, maar laten we hopen dat we het seizoen op een passende en verdiende wijze kunnen gaan afsluiten. Dat zou zeker verdiend zijn.