Opnieuw puntendeling voor DUNO C3

12 april 2014 0:00

Vroeg was het, ouderwets vroeg, op het terrein van de Sportclub Monster, waar de C3 zijn tegenstander van vandaag trof. Gelukkig gingen er vroege bussen naar het Westland, anders was het nog knap lastig geworden het team compleet aan de aftrap te krijgen.

Door een late ziekmelding waren er 12 spelers, dus een wissel, voor deze wedstrijd beschikbaar. We zagen een rommelig begin, met twee teams die moeite hadden de bal in de ploeg te houden. Enigszins lukraak werden de ballen van beide kanten naar voren gerost, in de hoop op een gelukkig vervolg.

Dat vervolg kwam er zelden, hoewel DUNO nog de beste kansen kreeg. Toch was het SC Monster, dat de leiding nam. Bij een aanval vanaf de rechterkant zag de DUNO-verdediging er weinig overtuigend uit en de bal hobbelde zo de verre hoek in.

Hoewel DUNO er tot de rust niet meer in slaagde iets terug te doen was het toch duidelijk dat hier meer te halen moest zijn dan een nederlaag. Het spel zag er van DUNO-zijde in de tweede helft in ieder geval een stuk verzorgder uit dan voor rust. Wat vaker werd de combinatie gezocht en DUNO veroverde een veldoverwicht. Monster liep steeds vaker achter de feiten aan, maar naarmate de minuten verstreken ging men toch steeds meer in de 3 punten geloven.

Na enkele goede kansen verprutst te hebben kwam toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Een snelle uitbraak door het midden werd beheerst langs de uitkomende keeper in de benedenhoek geschoven, 1-1. Geen slechte keeper trouwens. Goed anticiperend en meevoetballend zorgde met name hij ervoor dat DUNO uiteindelijk niet alsnog met de volle winst aan de haal ging.

Opnieuw een gelijkspel dus voor DUNO C3, het vierde in deze competitie. Over het geheel genomen had er zelfs meer in gezeten, maar we mogen niet ontevreden zijn. Zeker de wijze waarop DUNO zich na rust herstelde van een weinig overtuigende eerste helft verdient complimenten.