DUNO C3 vecht zich naar overwinning op goed Die Haghe

24 maart 2013 0:00

DUNO C3 2-1 (2-1) Die Haghe C3

Voor het eerst na de winterstop weer een compleet team, dat was sowieso al positief te noemen. Twee keer eerder speelde Duno C3 dit seizoen tegen Die Haghe. Een keer voor de beker en een keer voor de competitie, beiden keren uit en beiden keren werd het een zwaarbevochten overwinning voor Duno, zo ook vandaag weer. DUNO begon deze keer in een 4-3-3 met; Vincent, Ruchir, David, Noah, Kadir, Joey, Bilal, Ibo, Hallit, Deniz, Patryk. Charif, Djilano en Ravi begonnen als wissel, jongens kom op tijd, 9.30 verzamelen is geen 9.45 en al helemaal geen 10.00 uur. Die Haghe was de trotse nummer 2 van de competitie, Duno C3 was na slechts twee overwinningen na de winterstop gezakt naar de 5e plaats. Vandaag dus een goede gelegenheid om aan te tonen dat het koploperschap met de winterstop geen toeval was. Duno begon sterk aan de wedstrijd, zette goed druk op de verdediging van Die Haghe en vrij snel in de wedstrijd resulteerde dit in een fout achterin bij de tegenstander. Hallit pikte de bal op en zag Deniz naast hem vrij staan; 1-0. Toch was het achterin oppassen want Die Haghe kwam er af en toe gevaarlijk uit met hun snelle vleugelspelers, gelukkig zonder resultaat in de score. DUNO deed wel wat met de score, Ibo plaatste de bal mooi in de verre hoek; 2-0. Dit leek de ruststand te worden, maar Die Haghe deed vlak voor rust nog iets terug; 2-1. Laat zo iemand niet schieten, ook niet vanaf (bijna) de achterlijn! Ook zo een bal kan er in gaan, hebben jullie nu ook gemerkt. Maar toegegeven, het was wel een mooi doelpunt.

In de tweede helft was Die Haghe eigenlijk de gehele tijd de bovenliggende partij. Ondanks dat liet DUNO de kans op de beslissing in de wedstrijd liggen, Hallit kwam 1 op 1 met de keeper en de bal hobbelde via de buitenkant van de paal naast. Die Haghe raakte niet ver hierna ook de paal, schrikken langs de lijn en zeker ook in het veld, maar met de schrik vrij.

Een hele goede overwinning op een sterke tegenstander, al weet ik zeker dat jullie nog veel beter kunnen. Wat vooral positief was deze wedstrijd was de strijd in vooral de laatste minuten, alles voor de overwinning en dus ook voor elkaar. Neem dit mee naar de volgende wedstrijd.