"De C3 - trein" dendert maar door!

28 november 2011 0:00

Erasmus C2 - DUNO C3 0 - 6 ( 0- 4 )

Ja, de C3 - trein zit op het goede spoor, maar wat zal het eindpunt zijn……."het kampioenschap"? Wie weet, maar misschien is het nu wat te vroeg om het daar over te hebben. Alhoewel, naar mijn mening hebben we bij DUNO de afgelopen jaren, niet zo'n succesvol C-team gehad.

De C3 ligt goed op koers met hun ongeslagen status van 5 wedstrijden, 15 punten, 44 doelpunten voor en 3 tegen.

Zaterdag traden we aan met een voltallig team van 16 spelers. Dit was voor het eerst, want de afgelopen wedstrijden misten we altijd wel een aantal spelers. Op het mooie nieuwe kunstgrasveld van Erasmus kwamen we goed uit de startblokken. Ondanks de harde wind tegen, speelde we gelijk al de lange diepe ballen op Rawi en Oscar. Oscar was goed op dreef en schoot al in de 2de minuut, zelfs met zijn linkerbeen, Duno naar 0-1. Niet veel later probeerde hij het nog maar eens en met 7 minuten stond het 0-2. Duno was veel in de aanval en kreeg veel kansen, maar vergaten de rust te bewaren en goed te voetballen. Er was veel balverlies en zodoende kon Erasmus wat meer in het spel komen. Erasmus liet dus ook een groot deel van de eerste helft het betere van het spel zien, maar konden dat niet omzetten in doelpunten. Duno raakte niet in paniek en door wat verse wissels in te brengen pakte zij weer het spel op. Er volgden wat leuke aanvallen met snelle Rawi op rechtsbuiten ( wat is er met die jongen gebeurd dit seizoen????) Vroeger had Rawi nog wel eens de spreekwoordelijke peper nodig. Nu is hij niet meer bij te houden.

Amit profiteerde daar goed van en schoot in de 30ste minuut de 0-3 en met een schitterende lob in de 35ste minuut de 0-4 binnen. De tweede helft gaf geen ander beeld. Met de wind in de rug ging het toch wat makkelijker en kreeg Duno kans op kans. Zeker in het begin van de tweede helft kwam Erasmus niet meer van eigen helft en wat gebeurd er dan vaak, dan wil ineens iedereen scoren en wordt er niet meer overgespeeld. Dat kan ook wel een goed gaan, want op het middenveld pakte Daniel de bal af van de tegenstander en maakte na een mooie solo , waarin hij wel 4 of 5 spelers passeerde, een schitterende goal en met een kwartier in 2de helft stond het 0-5 voor Duno. We kregen kans na kans. Een afgeslagen bal van Erasmus viel voor de voeten van Oscar en met een bekeken schuiver in de hoek maakte hij zijn derde goal en 0-6 voor Duno.

Daarna geloofden we het wel. Erasmus kreeg nog een paar goede kansen, maar door het goede keeperswerk van Ricardo kon hij zijn goal schoonhouden. Zo eindigde deze wedstrijd ook weer in een volle winst. Wat dit seizoen zo'n succes maakt? Ik weet het niet. Is ‘t het enthousiasme van het trainersduo Arjun en Arjit? Is 't het teamleiderswerk van Ellen? ( en die coachjas staat haar zo goed! ) Is 't de klasse van de spelers of zijn het de supporters, die elke wedstrijd weer in grote getallen aanwezig zijn. Ik denk dat het een chemie van dit alles is. Jongens volhouden zo, dan komen we zeker bij het voor ons gewenste eindpunt uit.
Ik moet ook nog even kwijt dat we bij Erasmus nog een heel gezellige 3de helft hebben meegemaakt met de "drie B's" ………. Bier, Bitterballen en (Haagsche) Beat.