DUNO C3 redt het niet tegen ODB

16 november 2013 0:00

Met vroege wedstrijden als deze hadden we weinig goede ervaringen en we hoopten maar dat de spelers ditmaal een beetje wakker zouden zijn. Dat viel alleszins mee want al in de eerste minuten brak DUNO door het midden door en verscheen onze aanvaller alleen voor de ODB-keeper. De laatste verdediger wist in een uiterste poging echter nog juist aan de noodrem te trekken en zijn tegenstander aan zijn shirt naar de grond te brengen.
Weg doelkans en een schamele vrije trap net buiten de zestien restte. Ook hier bleken de dit seizoen voor dit soort situaties door de KNVB ingevoerde maatregelen (tijdstraf) niet bij de wedstrijdleiding te zijn doorgedrongen. Opvallend, want de jeugdige scheidsrechter floot enkele schoonheidsfoutjes daargelaten verder een prima wedstrijd.
Een redelijk gelijk opgaande wedstrijd ontspon zich vervolgens in de eerste helft, met kansen aan beide kanten. Na een goede aanval was de uitstekende ODB-keeper verslagen en rondde DUNO af. Een verdediger wist echter de bal na een snoekduik met beide handen van de doellijn te slaan. Ook hier bleef een verdere maatregel tegen de zondaar uit, maar dat zijn we nu inmiddels in de afgelopen wedstrijden wel gewend. De toegekende penalty werd overigens uitstekend benut.
Hoewel ODB met enkele snelle uitvallen gevaarlijk bleef en DUNO goed wegkwam doordat een overtreding binnen het strafschopgebied slechts bestraft werd met een vrije trap buiten dit gebied bereikten we de rust met een op dat moment niet onverdiende 0-1 voorsprong.
Wat er in de thee zat zullen we nooit weten, maar DUNO kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Fysiek en conditioneel bleek ODB verreweg de bovenliggende partij en het was voornamelijk eenrichtingsverkeer. DUNO zakte steeds verder weg, ging verschrikt de duels uit de weg en doeltrappen werden vrijwel zonder uitzondering stijf door het midden richting ODB-middenvelders geschoten. Kluitjesvoetballend kwamen we er vrijwel niet meer uit en riepen zodoende het onheil over onszelf af.
DUNO hield wonderwel nog een minuut of twintig haar doel schoon, maar toen was het ook echt gebeurd. Slap verdedigen leidde de meer dan verdiende gelijkmaker in, waarna ODB met nog meer overtuiging op jacht kon naar een voor hen goed resultaat. Gelukkig duurde de 2e helft maar 35 minuten, waarin het gretige ODB zonder al te veel moeite kon uitlopen naar een 4-1 overwinning.
DUNO ontving vanochtend van onze buren een duchtig lesje in inzet en gepassioneerd voetballen. Op sommige punten zal de C3 toch echt vooruitgang moeten boeken, willen we in deze competitie nog een beetje kunnen meedoen. Voorlopig staan we na drie duels puntloos onderaan, met inzet van iedereen kan dit de komende tijd alleen nog maar beter.