Bij VCS had DUNO C3 niet z'n avond

14 april 2012 0:00

VCS C4 - Duno C3 3-0 Woensdag 11 april en het was niet onze avond.

We begonnen nog goed en het spel golfde in de eerste 10 minuten op en neer. Op het ene moment was VSC in ons strafschopgebied actief waarbij Ricardo een aantal goede reddingen verrichtte en op het andere moment speelde wij in het strafschopgebied van VCS. De eerste kans kregen wij via onze rechterflank. Joep ging op rechts door en gaf een mooie voorzet aan Tristan die eigenlijk vrij voor de keeper stond. Helaas raakte Tristan de bal niet goed.

Zowel VCS als wij kregen kansen zo was na een mooie splijtende pass van Amit Oscar in een kansrijke positie maar hij wist niet te scoren. Wim schoot nog een keer vanuit een positie van net buiten de 16m maar de keeper keerde de bal goed. Aan onze kant kreeg VCS steeds meer kansen en uiteindelijk na circa 20 minuten stond VCS met 1-0 voor. Wij probeerden nog wel een vuist te maken maar de kracht ontbrak toch wel een beetje bij ons deze avond. Ondanks een mooi snel genomen vrij trap van Amit (goed gecoached door Arjun) naar Oscar waardoor die alleen voor de keeper kwam wiste we niet te scoren. En dit was wel zo beetje ons laatste wapenfeit van de avond. VCS ging meer en meer op de aanval spelen en na circa 30 minuten stond de 2-0 op het scorebord. Over de 2e helft kan ik kort zijn, het was het niet. We waren statisch, we bewogen niet, we voetbalde niet zonder bal en als we de bal raakte dan was dat vaak half. Arjun heeft nog geprobeerd door wat positieveranderingen aan te brengen ons meer te laten voetballen maar het zat er gewoon niet in. Soms heb je van die wedstrijden dat het niet lukt, die moet je dan ook maar snel vergeten. Wat we dan niet moeten vergeten is hoe goed we kunnen voetballen. De hele competitie hebben we vanuit een goed georganiseerd team gevoetbald, we stonden als een collectief en hebben heel veel tegenstanders met mooi en goed voetbal verslagen. Dat moeten we ook de laatste wedstrijden weer laten zien, we stropen onze mouwen op laten onze tegenstanders het gras ruiken en hun net bewegen.

En onze grootmeester in voetbal Johan Cruijff zei: Voetbal is een spel van fouten. De ploeg die de minste fouten maakt wint. Laten wij de komende weken de ploeg zijn die de minste fouten maakt waardoor we als winnar uit de strijd komen. Zaterdag gaan we er weer voor!!