Ja hoor, toch weer een overwinning voor DUNO C3

7 maart 2012 0:00

Zaterdag 3 Maart, de vakantie nog een beetje in de kop en dan op met Duno C3 naar de rode duivels van GDA.

Verzamelen om 9.45 uur, gelukkig een normale tijd, en dan spelen om 10.30 uur. Om 9.50 uur zijn er echter zijn nog maar 8 spelers. Even later komen gelukkig nummer 9, 10 en 11 aansjokken en horen we dat Tristan, vanwege een andere wedstrijd, wel komt, maar dan vlak voor de wedstrijd. Ouders en trainer zijn weer gerust gesteld en vertrekken naar het kunstgrasveld. Daar staan we voor de wedstrijd nog wat te praten en komen erachter dat onze allerliefste Ellen haar eerste steekje van het seizoen heeft laten vallen. Als ouders willen wij graag weten hoe de vorige wedstrijd tegen GDA verlopen is, maar helaas heeft Ellen haar scorelijstje niet bij zich. Natuurlijk denkt nu iedereen dat wij ouders zulke zaken zelf moeten bijhouden, maar wij krijgen normaal gesproken de pap kant en klaar naar binnen gewerkt door Ellen en daar zijn wij aan gewend geraakt. Wij vinden dat wel prettig ja, ja en wij willen deze traditie in stand houden. Maar goed, als gezegd speelde de C3 tegen de rode duivels en iedereen weet dat rood agressie oproept. Daar was in de eerste tien minuten van de wedstrijd echter niets van te merken. Het spel golfde een beetje mat heen en weer en geen van beide partijen kreeg een kans. Pas na 15 minuten spelen was er de eerste corner en die was voor GDA. De corner werd niet al te best genomen en dus bleef het 0 - 0. Enkele minuten later kreeg Duno de haar eerste corner. Deze werd genomen door Brian, maar helaas kreeg Brian ruzie met de hoekvlag. Deze vlag weigerde opzij te gaan en dus gaf Brian hem maar een trap. Resultaat: nog steeds 0 - 0. Vlak daarna kreeg Duno weer een corner en nu nam Brian hem fantastisch. Hij gaf de bal een mooie curve en deze belandde precies op het hoofd van Quin. Quin knikte even met zijn hoofd en de bal ging rechts aan de keeper voorbij. 0 - 1. Nu vond Brian het tijd worden om zelf maar eens te scoren en na een mooi combinatie met Amit kreeg hij de bal voor zijn rechterbeen en haalde hij van zo'n 20 meter afstand verwoestend uit. 0 - 2. Iedereen was zo blij dat de aandacht even verslapte en daar maakte GDA handig gebruik van. Na wat gepingel in het 16 meter gebied wisten zij een tegendoelpunt te scoren. Stand: 1 - 2. De eerste tien minuten van de tweede helft waren een kopie van de eerste tien minuten in de eerste helft. Er waren geen echte kansen en beide teams waren even sterk. Toch was het niet saai. Het was leuk om te zien hoe Max steeds voor zijn man kwam en zo de aanvaller geen kans gaf, hoe Zara haar kleine maar snelle tegenstander steeds eruit liep, hoe Wim als rots in de branding enkele gevaarlijke situaties neutraliseerde, hoe Daniël maar achter de bal bleef jagen en hoe Rawi af en toe als een hoge snelheidstrein over het veld vloog. Toch bleef het lang 1 - 2. Maar toen! Weer een corner! Weer Brian aan de bal en nu kreeg Joep de kans om "een puntje te drukken" zoals ze dat bij VUC zeggen. 1 - 3 en weinig resterende tijd. Dat zit wel goed, hebben de jongens en dame waarschijnlijk gedacht, want er sloop nu toch een zekere nonchalance in het spel waardoor GDA toch nog twee kansen kreeg. De ene kans werd gelukkig door de lange benen van Max voorkomen en de tweede, een mooi vrije trap van GDA, werd professioneel door Ricardo opgevangen. Al met al dus een leuke wedstrijd die lang gelijk opging en met toch weer een overwinning voor Duno C3.