DUNO JO15-4 sluit 2016 af met nederlaag in Loosduinen

11 december 2016 0:00

Vanochtend vertrek ik samen met Nick naar DUNO. Hij speelt thuis, en wij vanmiddag uit, in en tegen Loosduinen. Het is de laatste wedstrijd voor het winterstopje. Zo kan je het wel noemen, want op 14 januari staat namelijk de volgende competitiewedstrijd alweer op de kalender. Als je dan geen afgelastingen meer hebt ben je eind maart al klaar. We zien het wel, ik vind het in ieder geval belachelijk.

Vandaag werden Mike en ik in de rust aangesproken door de Loosduinse scheidsrechter. Lars had vlak voor rust een vrije trap weergaloos in de kruising geschoten. Hij telde niet, jammer, het was namelijk een indirecte vrije trap. Mike en ik verpesten volgens deze scheidsrechter het voetbalplezier binnen ons team, en wij zouden ze de spelregels beter moeten bijbrengen. Ze waren tenslotte al aan het juichen toen bleek dat het doelpunt niet doorging. Ik hem uitgelegd dat niet wíj het verpesten voor ons team, maar dat dit bijna wekelijks al door de tegenstander wordt gedaan. Zo ook vandaag, bij het regelen van de administratie op de computer zie ik maar 9 spelers bij Loosduinen. Vlak voor aanvang worden er nog snel vier spelerspasjes aangereikt. De O17 speler is door de scheids niet opgemerkt, net zomin als onze spelers zijn opgestoken hand hadden opgemerkt voor de indirecte vrije trap. Kan gebeuren allemaal, we maken allemaal fouten. Ik moet echt mijn best doen om weer een opgetogen verhaaltje te schijven, dus daarom begin ik met deze belachelijke vermaning van de scheidsrechter, dan hebben we dat maar gehad.
JO15 4 Loosduinen koppen
We verzamelen allemaal keurig op tijd om 14:00 uur, en doen een goede en veelzijdige warming-up. Vandaag gaat captain Chloë weer keepen natuurlijk. Achterin beginnen we met Shounak, Britt, Floris en Asli. Het middenveld wordt bezet door, Lars, Ryan en Zuleyha, en voorin staan Melvin, Gino en Luke. Laurentia en Chemene beginnen naast de bank, net als Mike en ik. Sommige supporters hadden een kaartje gekocht voor de dug-out denk ik. Daan viert nog een verlaat Sinterklaasfeestje, moet kunnen, en is vandaag de enige afgemelde afwezige. Het veld ziet er zwaar uit. Onze sterren zijn dit niet gewend, dat je moet ploeteren om vooruit te komen. Binnen een minuut staan we 1-0 achter. We staan stil en kijken met z'n allen hoe het doelpunt valt. Even wakker worden, en na vijf minuten komen ook wij langzaamaan aan voetballen toe. Gino is heel alert en zet goed druk in het Loosduinse strafschopgebied. Hij weet op eigen kracht knap gelijk te maken! Zo snel scoren in een wedstrijd is ons nog nooit gelukt. De eerste helft is spannend, met kansen over en weer. Vooral Gino is een plaag voor de Loosduinse verdediging. Helaas weet Loosduinen de score op te voeren en bij hun derde treffer loopt de iets te grote speler voor dit niveau met zijn schouder keihard tegen de kaak van Chloë aan. We moeten noodgedwongen wisselen. Floris gaat keepen, en ook Ryan heeft tijdelijk iets teveel last van zijn knalblauwe knie. Mama Adrianne regelt ijs voor Chloë's kaak. Vlak hierna is Het Vrije Trap Moment, en deze aansluitingstreffer was meer dan verdiend geweest. Helaas, in de omschakeling weer een tegentreffer. Het maakt de 4-1 ruststand meer dan geflatteerd. We krijgen heerlijke mierzoete limonade en het gaat in de kleedkamer maar over één ding. De vrije trap, denkt u? Welnee, Rico vs. Badr is het onderwerp. De jongens en meisjes zitten nergens mee, ze spelen fantastisch en we zien wekelijks dat het beter gaat, en daar gaat het om. Zuleyha speelt nog even balletje balletje met de overgebleven plastic bekertjes.
JO15 4 Loosduinen Zuleyha
De tweede helft begint zoals de eerste geëindigd is, twee aan elkaar gewaagde ploegen. Een prima keepende Floris moet na een minuut of tien nog wel een doelpunt toestaan, maar ja, het is niet anders. Een volgende corner van ons, voorgeslingerd door Melvin, lijkt afgeslagen te worden, maar Zuleyha vangt de bal van buiten de zestien op en ramt 'm hoog over de keeper in de kruising. De mooiste goal van de dag, en onze middag kan niet meer stuk; twee wereldgoals en een afgekeurde goal is drie keer scoren in één wedstrijd. Dat is voor ons een nieuw record. De treffer van Zuleyha draag ik op aan de supporter van de dag, Aysun, zij stond vanmorgen om half negen al langs de DUNO-lijn te kijken en aan te moedigen. Zonder fanatieke supporters is het half zo leuk niet namelijk. Supporters, bedankt! Gelukkig kan Chloë het laatste kwartier nog even keepen, en kunnen de moe gestreden Britt en Asli even langs de kant uitpuffen. Die hebben samen met alle anderen weer laten zien dat ze fit zijn! Mike en ik hebben weer genoten, en dat Loosduinen er nog twee doelpunten bij kleit is niet belangrijk meer. Gelukkig voor hen profiteren ze nog van het kunstlicht van veld 1, daar waar wij moeten scoren is de avond al gevallen. Ik wil na afloop aan de scheids vragen of daar nog regels voor zijn, maar ach, laat maar.