DUNOJO17-1 wint in eerste helft van GSC Esdo

14 oktober 2017 0:00

GSC Esdo B1 - HSV Duno B1 (0-3) 2-3
Vandaag een zeer beladen duel, nummer 1 tegen nummer 2, zes punten wedstrijd en zo hebben we nog wel een paar termen!! Maar het mag duidelijk zijn dat het erom ging vandaag, na een hele goede trainingsweek gingen we met maar 11 echte fitte spelers en 3 half geblesseerde op de bank naar Esdo toe en werd Danny meteen in het diepe gegooid!! (Danny welkom bij de JO17-1 en veel succes en plezier bij onze vereniging)

Zoals verwacht ging het er vanaf minuut 1 hard aan toe en wilde Esdo niets cadeau geven, maar gelukkig konden we de eerste 25 minuten lekker voetballen waardoor de tegenstander het heel erg moeilijk had!! De jongens van Esdo wisten af en toe niet meer hoe ze het moesten belopen en lieten daarom de linkerkant helemaal vrij!! Gelukkig maakten wij daar goed gebruik van na een omzetting in het elftal dus hadden we Basten in de vrije rol op links met onze eigen Youri Carlos erachter op de linksback positie. In deze eerste 25 minuten kwamen we toch goed op een 0-2 wat natuurlijk verdiend was!! De 0-1 kwam door redelijk goed voetbal (1 a 2 keer raken) niet uit de lucht vallen, er werden 5 schakels gebruikt om Mo weg te sturen die alleen op de keeper afging, helaas werd zijn schot gepakt door de keeper maar was het Yassir die er als de een spits direct bij zat en zo de verdiende voorsprong kon binnen schieten! De 0-2 was een goede uitbraak over links en het was Calvin die doorzette zoals we dat gewend zijn van hem en 2 man voorbij rende of ze er niet stonden en zuiver de 0-2 maakte!! Wel moet er nog even bij gezegd worden dat perfecte loopwerk van Bradley waardoor Calvin deze kans kreeg!! Dit al duizend keer op de training aangegeven je loopt 9 van 10 keer voor jan met de korte achternaam maar die ene keer is het wel goed en dat hebben we vandaag dus gezien!! De 0-3 kwam uit een corner die door Calvin werd ingeschoten en de keeper kansloos liet!! Na nog wat spannende momenten gingen we lekker de rust in met een 0-3 voorsprong en laten we eerlijk zijn wie had dat durven dromen voor de wedstrijd!!

In de rust zijn er wat dingen recht gezet, Jessy en Jimmy moesten zorgen dat ze zichzelf beter ik de wedstrijd kregen want die waren gewoon niet scherp genoeg!! Jongens werden gewaarschuwd dat we het heel moeilijk zouden krijgen bij deze tegenstander in de tweede helft en dat is ook gebleken!! Over de tweede helft wil ik eigenlijk weinig kwijt, wat bovenaan mijn lijstje staat wel dat ik nu echt een eenheid heb gezien oftewel een TEAM!!! Dani die ons erdoorheen trok met mooie reddingen en jullie hebben gevochten als leeuwen!!! Vandaag geen man of the match, we hebben een team of the match!!! Wij als begeleiding zijn trots op deze groep wat ze in deze weken allemaal geleerd hebben en hun eigen trots opzij hebben gezet voor het team!! Klasse boys! Volgende week proberen te winnen tegen Die Hage en dan staan we lekker een stukje los van de rest en kunnen we stappen gaan maken in andere onderdelen van het voetbal!!