Verdiende winst voor DUNO JO17-1 in Maasdijk

30 oktober 2016 0:00

Voor onze eerste competitiewedstrijd moesten we naar onze verste tegenstander, de vv Maasdijk. Een dikke twintig minuten rijden, maar dan krijg je ook wat. Daarover later meer. In eerste instantie stond deze wedstrijd om 12.30 uur gepland en dat zou betekenen dat ik de wedstrijden van beide zoons kon bekijken. Maar het mocht niet zo zijn, want de wedstrijd werd verschoven naar 14.30 uur. Dus manlief dit keer op de fiets naar DUNO en ik in de bolide op weg naar Maasdijk. Wel zo eerlijk want de JO17-1 had het vorige week zonder foto's moeten doen.

De vvMaasdijk, opgericht op 20 juni 1945 zo viel op een groot spandoek te lezen, beschikt over een mooi complex. Maar dat had ik ook wel verwacht van een team uit het Westland. DUNO JO17-1 mocht, tot opluchting van de spelers, op het mooie kunstgrasveld dicht bij de kantine spelen. Het veld oogde heel groot en er was veel ruimte buiten de lijnen. En een heus pershokje waar de fotograferende en schrijvende pers gemoedelijk plaats kan nemen. Nu is zo'n hokje op een gure herfstdag een uitkomst, maar laat nou net deze zaterdag een schitterende warme herfstdag zijn dus heb ik het hokje maar gebruikt om mijn jas en fototas in te leggen.

DUNO begon geconcentreerd aan de wedstrijd en liet zien dat ze de afgelopen weken als team gegroeid zijn. Casper en Mert (terugkomend van een blessure) en Kasper begonnen op de bank. Trainer Rudy begon in dezelfde opstelling als vorige week in de tweede helft tegen Semper Altius. Toen lieten we zien dat we terug konden komen van een 3-0 achterstand door goed samenspel. Dat zagen we vandaag ook op de mat en de eerste twintig minuten vlogen voorbij. Langs de lijn werden we getrakteerd op mooi voetbal van beide ploegen. Het was wel duidelijk dat niemand wilde verliezen. Beide keepers hadden de nodige reddingen en hielden hun goal schoon. In de twintigste minuut kreeg Youri een bal vol in zijn gezicht en hij kon niet meer verder voetballen. Dus moest Casper eerder dan gepland aan de wedstrijd beginnen. Kort daarna raakt Michael geblesseerd nadat hij in botsing was gekomen met een speler van Maasdijk. Langs de lijn hopen we dat we genoeg wissels hebben, want zo gaat het wel erg snel. Vlak voor rust komt Maasdijk dan toch op een 1-0 voorsprong en daar bleef het gelukkig bij.
JO17 1 Maasdijk keeper MacIn de rust hebben Rudy en Patrick de jongens toegesproken en aangegeven wat er beter moest in de tweede helft. Sneller combineren en zorgen dat je niet steeds het duel aan hoeft te gaan op het middenveld. Marten moest als diepe spits bij de uittrappen van Max in de buurt van de middenstip de bal doorkoppen naar zijn medespelers. En die tactiek zorgde voor veel druk op de verdediging van Maasdijk. In de 49ste minuut (handig zo'n scorebord) kreeg Marten een bal van de zijkant aangespeeld en het lukte hem de bal in het net te krijgen: 1-1! Het leek wel of de Maasdijkers daar niet op hadden gerekend en de partij werd nog fysieker. Wat dan wel opvalt is dat de scheidsrechter overtredingen van onze kant wel bestraft, maar die van de kant van Maasdijk niet. Maar goed daar moeten we ons niet door laten afleiden en gewoon door voetballen. Het hoort er schijnbaar nu eenmaal bij.
JO17 1 Maasdijk goal MartenMet veel vechtlust en stug doorgaan, zette DUNO in de 73ste minuut de 1-2 op het scorebord. Een diepe pass van Wesley vanuit de eigen zestien werd door Marten verlengd naar Yassir die de bal mooi in het net legde. Het is dan wel jammer dat diezelfde Yassir zich tot laat verleiden tot commentaar op de leiding en eraf moet. DUNO moet dan verder met tien man. En langs de lijn voelen we de spanning, gaan we dit volhouden. Vier minuten nadat Yassir het veld af moest, kregen Mert en een speler van Maasdijk geel. Dus moesten we verder met negen man. Die hielden dapper stand en DUNO sloot deze wedstrijd winnend af.
JO17 1 Maasdijk gevaar uit corner
Een goede start van de competitie, een zwaarbevochten wedstrijd, maar de drie punten zijn binnen. Volgende week de wedstrijd bij Houtwijk op zaterdag. En gelukkig voor manlief en mij is de wedstrijd van de JO17-2 naar zondag gegaan. Dus kunnen we beide wedstrijden zien.