B1 speelt duel tegen concurrent met 1-1 gelijk

17 oktober 2010 0:00

Nieuwerkerk B1 - DUNO B1 1-1, 19 oktober 2010
Een belangrijke wedstrijd voor ons omdat hier drie punten gepakt kunnen en moeten worden. Ook deze ploeg staat op een punt.
Dan komt het probleem keepers voor de selectie om de hoek kijken. Jp moest eerst aantreden in het tweede en dan als een speer naar Nieuwerkerk aan de IJssel komen. Kansloze missie dus. De wedstrijd tot tien voor half vier kunnen uitstellen en toen toch maar met tien man aan de wedstrijd begonnen met speler Kees in het doel.
Gelukkig kwam Jp toen we ongeveer 10 minuten aan het spelen waren en was DUNO compleet. De eerste helft gaf het beeld van een controlerend DUNO dat verdiend op een 0-1 voorsprong kwam in de 17e minuut. Uit een goede pas van Yoesry wist Hassan te scoren.
DUNO was van af dat moment de bovenliggende partij zonder veel kansen te creëren maar gaf ook niets weg. De rust gingen we dan ook met een voorspong in.
In de rust aangegeven dat we niet in de dezelfde fout moeten vallen als tegen Sparta verleden week. Daar kreeg Sparta in de eerste 10 minuten na rust drie 100% kansen.
Ook nu weer gewaarschuwd dat Nieuwerkerk gaat forceren om een goed resultaat te pakken.
Ik weet niet wat er in de ploeg gebeurde de tweede helft maar het was helemaal weg. Mensen werden niet meer gehouden afspraken werden niet nagekomen met als beeld dat we zwaar onder druk kwamen te staan. Het leek wel of we helemaal op waren na een helft op dit zware veld met het veelste hoge gras erop. Om toch weer wat van het eigen doel af te komen Charlie ingebracht voor zijn snelheid en aangegeven hem lekker in de diepte aan te spelen.
Dat geef je door aan de spelers en dan heb je nog sommige die denken dat ze het op hun eigen mooie manier moeten doen. Het ergste is dan dat als er bal verlies is ze blijven kijken of een ander het oplost. Van Charlie konden we overigs maar vijf minuten gebruik maken. Bij een diepe bal ging hij goed door en op de keeper van Nieuwerkerk af. Hij was op snelheid en werd in de 16 meter aangetikt van achter door een verdediger. In plaats zich te laten vallen bleef hij op de been en kwam daar door niet goed meer uit en raakte de keeper op zijn hoofd. Keeper moest met een hoofdwond het veld verlaten en Charley kreeg tot ieders verbazing een rode kaart van de tot dan toe goedleidende scheidrechter wegens natrappen. Van af dat moment hebben we ook eigenlijk geen vrije schop meer mee gehad en werd alles in het voordeel van Nieuwerkerk gefloten.
We moesten dus nog 18 minuten met 10 man zien vol te maken. Een spits en lekker de rest vol zetten geen risico en alles richting bos was het verhaal. Iedereen een mannetje en gewoon die 0-1 naar Den Haag brengen. Ook dan zie je weer dat het toch moeilijk voor sommige bij ons is om dit voor elkaar te brengen. Simpelheid is dan het belangrijkste het hoeft niet mooi meer. Maar nee toch proberen sommige er nog als een gek uit te komen en moet alles in drie keer terwijl een keer de slof eronder ook kan. Dan komt er balverlies worden de spelers niet gehouden en komt Nieuwerkerk verdiend op drie minuten voor het einde op de 1-1.
Volgende week vriendschappelijk tegen Forum Sport en uiteraard trainen we gewoon deze week.