DUNo B1 maakt een leerzame start mee

3 september 2011 0:00

DUNO B1 - Verburch 2-9, zaterdag 3 september 2011

Voor onze B1 die uitkomt in de hoofdklasse was het een leerzame dag. Al onze DUNO spelers hebben tot op heden 2e t/m 6e klasse gevoetbald. Nu wij met de jeugd van Duno een nieuwe koers zijn gaan varen moeten onze trouwe DUNO rakkers enorm wennen aan het niveau. Dit is wel even wat anders. Het spel gaat een stuk sneller, slimmere tegenstanders, en vooral fysiek sterkere tegenstanders. Tactisch zijn onze tegenstanders dan ook verder. En als je dan ook nog binnen 10 minuten 0-3 achter staat, tja wat kun je als trainer dan doen. Eventuele omzettingen waren niet van toepassing, we moesten de mouwen opstropen. Uiteindelijk gingen we rusten met een 0-5 achterstand.
Na lekkere pauze en zeer constructief overleg gingen we vol goede moed de tweede helft in. En het werkte direct. Na veel pressie spel van onze zijde verdiende wij een strafschop. Deze werd door Joeri netjes ingeschoten. En ja, als zover vooruit voetbalt dan kun je wel tegen een counter aanlopen. Hieruit scoorde Verburch, 6-1. Niet veel later rondde Murat een voorzet van Joeri fraai af, 6-2. Verburch had het heel even moeilijk met ons pressie spel.

Dit was de verdienste van alle DUNO rakkers, dit is het spel waar wij het van moeten hebben, op de helft van de tegenstander druk zetten. Dit hielden wij ongeveer zo'n 20 minuten vol. Uiteindelijk maakte Verburch nog drie counter doelpunten. Jongens, als wij het spel zo kunnen blijven spelen dan kunnen we hier en daar een puntje pakken. Maar dat kan alleen als we er met z'n allen ervoor knokken, strijden voor elke meter. Niemand mag hier in achter blijven. De aanvallers en middenvelders pakken de bal af. Zorgen dat de pass niet gegeven wordt, lopen de tegenstanders in de weg, maken het spel compact. Dit vereist heel veel conditie en discipline. De verdedigers verdedigen kort op de tegenstanders, geen centimeter ruimte mogen ze krijgen, we moeten boven op de huid van ze gaan zitten. Ook hier wordt veel conditie en discipline gevraagd. Dus iedereen heeft er mee te maken. Tot aan de keeper toe.

Onze strijdlust, passie, beleving en plezier moet de boventoon voeren gedurende het seizoen. Daarnaast vraag ik aan alle ouders om je zoon en het elftal te steunen. Want het wordt een pittig seizoen! Daarnaast spelen we oefenwedstrijden. De oefenwedstrijd worden georganiseerd op maandagavond (zoveel mogelijk thuis op veld 1) of op dinsdagavond uit, wel in Den Haag en niet daar buiten. We moeten wel een goede balans houden met voetbal, privé en school en huiswerk.
Als we geen oefenwedstrijd spelen dan trainen we drie keer per week.
Daarnaast zijn wij DRINGEND opzoek naar een grensrechter, elke wedstrijd is het getob van wie er gaat vlaggen. Kom vaders pak die stok! En mocht een passant dit lezen en hij wil graag deel uitmaken van het team als grensrechter, dan kun je een mailtje sturen!
Programma komende week: * Maandag 05 september verzamelen om 19:00 kleedkamer 2. Oefenwedstrijd 19:45 A1 - B1 (scheidsrechter P. Pop)