Een mooie overwinning voor DUNO B1 met tweemaal blessureleed!

9 december 2013 0:00

Honselersdijk B2 - DUNO B1 (2-2) 3-5
Op een frisse maar op dat moment droge zaterdagmorgen traden de mannen van de B1 aan tegen Honselersdijk. Er waren weer aardig wat supporters voor DUNO op de been; dit team kent een trouwe aanhang.
Vanaf de eerste minuut is het een echte wedstrijd; Honselersdijk ( H'dijk) gaat meteen op het doel af. Het schot dat volgt is niet al te hard en Sergio kan de bal zonder problemen in zijn handen nemen. Al snel krijgen we een vrije trap mee, die helaas nog nergens toe leidt. Even later geeft Oscar een mooie voorzet op Joep die op het doel schiet…net mis… Er wordt mooi samengespeeld, de mannen passen goed en gunnen elkaar de bal. In de 15e minuut geeft Amit de bal op Oscar, die hem hoog voorgeeft op Sven, deze zet zijn hoofd er onder en kopt hem keurig langs de keeper. De 0-1 is een feit. In de 21e minuut krijgen we een corner mee. Henk staat achter de bal, brengt hem in de zestien waar veel beweging is en Amit pakt zijn kans: 0-2. Helaas zijn de mannen dan niet zo attent in de zestien van Sergio, H'dijk ziet de kans en prikt de bal langs de keeper: 1-2. Vlak daarna verstapt Sven zich in een duel om de bal en moet echt het veld verlaten; Glenn komt er in. Dan is er veel drukte voor het doel van DUNO, Sergio redt in eerste instantie een schot op het doel maar na (te) veel gegoochel met de bal, valt toch de 2-2. Sergio is erg ongelukkig terecht gekomen, wil doorspelen maar het gaat toch echt niet meer. Na overleg gaat Teije het doel in. Henk krijgt nog een kansje maar dat wordt niet verzilverd. Niet veel later is het rust.
Het weerbeeld is direct na de rust nogal veranderd; de regen komt met bakken naar beneden en de wind maakt het onprettig. Gelukkig weerhoudt dat onze mannen niet om door te gaan met de strijd. Joep scoort de 2-3 (omdat uw verslaggever nog probeerde droge handen te krijgen om verder te schrijven, moet u de totstandkoming missen…) Helaas wordt er in het strafschopgebied van DUNO hands gemaakt en krijgt DUNO een penalty tegen. Teije zat er goed bij maar de bal verdwijnt toch in het net: 3-3. De B1 zou de B1 niet zijn als ze niet gewoon doorgaan met druk zetten. Een DUNO-aanval op het doel van H'dijk wordt door de keeper weggestompt, Glenn is heel attent en met een prachtige omhaal scoort hij de 3-4. Niet veel later krijgen we een vrije trap mee, rechts voor het doel, H'dijk zet een muurtje neer, Oscar staat achter de bal, kijkt…en legt de bal listig voor de voeten van Tristan die een stukje buiten de zestien staat. Tristan aarzelt geen seconde en schiet de bal achter de doelman: 3-5. Dit is ook de eindstand.
Mannen, we hebben van jullie genoten, lekker samenspel en veel inzet. Helaas verliep de wedstrijd voor Sven en Sergio minder prettig. Tekenend voor de teamgeest is dat beide mannen niet direct naar het ziekenhuis wilden maar de wedstrijd af moesten zien. Beterschap voor jullie beiden!
Op naar 13 december, een late thuiswedstrijd (16.00 u), dat betekent dat het licht aan zal moeten! Hopelijk zijn dan van onze vijf(!!) geblesseerden er weer een paar opgeknapt!