Nagekomen verslag B1 bij FC 's-Gravenzande: ze kunnen veel beter

14 april 2014 0:00

Verslag ‘s-Gravenzande B4 - DUNO B1 7-1

Wat er zaterdag 5 april in de eerste 15 minuten gebeurde was voor de toeschouwers een raadsel. We zagen 11 jongens van ons die dachten een zomeravond wedstrijd te gaan spelen waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, daar leek het op. Er was geen bezieling, geen focus, geen concentratie er was geen communicatie, het was een slappe hap. Ballen die niet aankomen, ballen die van de voet stuiteren, ballen die op de hak kwamen zo kan ik nog wel even doorgaan. Jongens zodra de scheidrechter fluit voor de wedstrijd dan begint de wedSTRIJD. In die eerste 15 minuten scoorde 's-Gravenzande slechts 1 doelpunt maar dat hadden er ook veel meer kunnen zijn.

Na die 15 minuten gebeurde er iets in ons team waardoor we weer gingen voetballen. Passen kwamen aan er werden loopactie gemaakt er werd positiespel gespeeld. Jullie werden sterker en dat resulteerde in meerdere kansen. Er waren mooie acties en in de 22 minuut kwam een bal na een mooie passeerbeweging van Oscar op rechts op Joep die in het strafschopgebied als een echte spits een onmogelijke actie maakt door de bal met links aan te nemen om zijn as te draaien en de bal vervolgens met links in de kruising te schieten het was 1-1. Top Joep dat zijn de momenten waarop het publiek langs de kant staat te genieten. Na het doelpunt gingen we door met goed voetballen en creëerden we door goed samenspel meerdere mogelijkheden. We zaten toen goed in de wedstrijd en de eerste 15 minuten waren we langs de kant een beetje vergeten tot de 40 minuut aanbrak. Een vrije trap van ‘s—Gravenzande iets voor de middenlijn op hun eigen helft. De bal gaat over onze verdediging heen, heren als je op buitenspel wilt spelen doe het dan goed of niet!, waardoor 1 van de aanvallers vrij kon doorlopen en 2-1 kon scoren. Na dat doelpunt sloop de mentaliteit van de eerste 15 minuten weer in onze benen, we speelden weer slap waardoor binnen 3 minuten wederom door 's-Gravezande kon worden gescoord. We gingen de rust in met een 3-1 achterstand.

Dan verwacht je bij het begin van de 2e helft dat we lering hebben gehaald aan onze manier van spelen van die eerste 15 minuten. Niet bleek minder waar binnen 5 minuten in de 2e helft scoorden 's-Gravenzande 2 keer stand 5-1. Jongens het zomeravond voetballen is echt nog niet begonnen!
De rest van de 2e helft is het niet waard om daar nog veel over te zeggen niet anders dan dat 's-Gravenzande lekker aan het ballen was en uiteindelijk met 7-1 won, maar dat had gerust ook dubbele cijfers kunnen zijn.

Jongens het einde van het seizoen nadert maar dat wil niet zeggen dan we al klaar zijn. Ik heb hele mooie wedstrijden van jullie gezien waarin jullie elkaar coachten, waar goede loopactie werden uitgevoerd, waar positiespel werd gespeeld, waar heel goed werd samengespeeld, waar aan de afspraken die vooraf zijn gemaakt invulling wordt gegeven, kortom jullie kunnen goed voetballen. Laten we afspreken dat we laatste wedstrijden er weer vol tegen aangaan zodat we dit hele leuke seizoen waardig afsluiten met goed voetbal zoals Wim dat jullie in dit seizoen heeft bijgebracht.