B1 pakt punt met gezamenlijke strijd

10 oktober 2010 0:00

Annebeth van de Velde

Verslag DUNO B1 - Sparta AV B1 1-1 Na de teleurstellende twee laatste wedstrijden waarvan ik het niet kon opbrengen om daar een verslag van te maken, vandaag tegen Sparta. Afgelopen donderdag een gesprek met de groep gehad dat het nu toch echt wel eens tijd gaat worden dat ze als een elftal gaan functioneren. Er zit genoeg voetbal in dit elftal maar het is nog steeds geen elftal.
Hier in de wedstrijdbespreking van vandaag op door gehamerd en wat ik vandaag zag maakte me weer eens een trainer die trots op zijn groep is. Wat een strijd en wat veel belangrijker was wat een gezamenlijke strijd. Iedereen knokte vandaag voor de punten, de afspraken gemaakt in de bespreking werden goed opgevolgd. In de eerste helft had dit eigenlijk tot een 3 of 4 nul voorsprong moeten leiden zoveel kansen kregen wij tegen dit zeer geïrriteerde Sparta dat op alles en iedereen commentaar had. Toch kwam Sparta zeer onverdiend op een 0-1 voorsprong dat gelukkig snel daarna door Rema op een mooie pass van Roberto weer goed werd gemaakt. Rust 1-1 en het praatje was makkelijk gewoon zo door blijven gaan. Er werd niet gewisseld omdat daar geen aanleiding toe was. Toch werd het een andere tweede helft. Sparta had een speler doorgeschoven en onze spelers wisten daar niet goed op te anticiperen. Hierdoor kreeg Sparta heel snel 4 grote kansen alleen voor onze keeper JP. In deze fase sleepte JP ons er door heen en pakte keer op keer alle ballen. Na een kwartier had DUNO de zaak weer op orde en ging zelf weer op zoek naar een doelpunt met een aantal verse krachten in de ploeg. Met nog twee minuten speeltijd en DUNO in de aanval bij de 16 meter van Sparta ging het helemaal mis. Een speler van Sparta verloor zich zelf helemaal en begon vol op het gezicht te slaan van onze speler die onder hem lag. Wat er voor de rest allemaal gebeurde hoef ik niet te vertellen. Wedstrijd gestaakt en we zullen moeten afwachten hoe de KNVB hier mee verder gaat. Wat ik wel goed vond is dat jullie vrij rustig bleven en snel van het veld waren. Iedereen praat nu over de laatste twee minuten maar ik wil wel dat dit gebeuren niet de aandacht van jullie goede prestatie afhaalt. Ik heb een prima DUNO zien spelen en dan heb ik het over de basis elf en de drie wissels die ook direct goed in de taak gingen voetballen. Als we dit ook kunnen oppakken tegen Nieuwekerk gaan we daar echt onze drie eerste punten pakken. Ik zie jullie weer op dinsdag. Kom ook allemaal of bel af bij Dennis, David of ondergetekende. Harry