B1, veel strijd, veel pech

14 november 2009 0:00

XerxesDZB B1 - DUNO B1 uitslag 3 - 0
Afgelopen zaterdag moest de B1 voetballen tegen Xerxes uit Rotterdam. De nr. 3 van de ranglijst tegen de onderste van de middenmoot. Duno begon zeer sterk aan de eerste helft. Na een geconcentreerde , goede warming-up werd de toon gezet door Vinay die met een strak afstandsschot jammer genoeg de paal raakte. Duno bleef aandringen en speelde bij vlagen uitstekend. Er was strijd en de wil om te werken! Ondanks de vele kansen werd er niet gescoord. Xerxes kwam maar hoogst zelden over de middellijn en werd goed vastgezet.
De tweede helft begon wat rommelig. Doordat Xerxes hun opstelling en spelers had gewijzigd zochten onze spelers naar hun tegenstander. Het gemakkelijkste is dan om een tegenstander te nemen en deze, in eerste instantie volledig af te dekken en uit te schakelen. Als dat gebeurt kan je tegelijkertijd de organisatie beter neerzetten. Toch bleef de druk van DUNO aanwezig. Een counter van Xerxes zorgde echter voor een discutabele penalty. 1-0. Bij een volgende courner voor DUNO raakte Nick de bal verkeerd. ook hierna volgde een counter van Xerxes. De opvang vanaf de verdediging was slecht en er werd gescoord. 2-0. De 3-0 was hierna een formaliteit. Jammer van het resultaat maar je moet hoop putten uit de warming-up, de strijd en kansen de eerste helft en de wil om te blijven werken de tweede helft.
Weer niet weggespeeld maar zonder punten. Volhouden en geduld hebben en elke week die strijd weer aangaan.