DUNO JO17-2 komt spectaculair terug, verliest toch

3 december 2017 0:00

Deze zaterdag stond een vroege wedstrijd tegen de FC 's Gravenzande JO17-5 op het programma. Nadat de autoruiten ijsvrij waren gemaakt, togen we op een voor onze jongens vroeg tijdstip door de dichte mist naar 's Gravenzande. Gelukkig was het in de kantine heerlijk warm en smaakte de filterkoffie erg lekker. Wij waren er in ieder geval klaar voor meer of de jongens ook wakker waren, moest blijken. Wij speelden op het hoofdveld op echt gras en met een overdekte tribune. Volgens trainer Ferry was het een echt knollenveld, maar een paar weken geleden werd hier nog het EK onder de 17 gespeeld, dus ik denk dat het met het veld wel meeviel. Maar als je verwend bent met twee kunstgrasvelden is het niet snel goed.

Zoals ons dit seizoen al vaker overkwam, begon de JO17-2 niet scherp aan de wedstrijd en we kwamen daardoor onnodig op een achterstand. Binnen tien minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Onze jongens zaten nog niet in de wedstrijd en vergaten op punten te verdedigen en ja dan loopt de tegenstander over je heen. Gelukkig kan dit team tegen een stootje en willen ze er samen voor knokken. Ferry en Jamie zetten achterin de spelers anders neer, waardoor de twee spitsen van 's Gravenzande uit hun spel werden gehaald. En door samen de schouders er onder te zetten, kantelde de wedstrijd. Een schot van Remzi belandde op de lat en DUNO bleef druk uitoefenen op de defensie van de FC. Kort daarna haalde Lars verwoestend uit en scoorde de aansluitende treffer. Kort voor rust gevolgd door een doelpunt van Remzi na een mooie combinatie met Dwight. En dat was ook de ruststand. Wij zochten de warme kantine op en zagen daar hoe Sinterklaas en zijn Pieten de allerkleinsten van FC 's Gravenzande bezochten.
JO17 2 Gravenzande aanvalHet was erg gezellig in de kantine waardoor we de eerste tellen van de tweede helft misten. Maar niet getreurd. DUNO was goed uit de kleedkamer gekomen en probeerde het betere spel van de eerste helft door te zetten in de tweede helft. En dat leek te lukken. DUNO bleef druk zetten zeker toen de FC met tien man kwam te staan, nadat een van hen voor tien minuten eraf was gestuurd na een overtreding op Dwight. En Dwight zorgde er vervolgens voor dat DUNO op een 2-3 voorsprong kwam. Lang konden we daar niet van genieten want voordat we het wisten, maakte FC 's Gravenzande gelijk. Ramon deed wat hij kon met twee prachtige reddingen, maar als anderen dan staan te kijken roep je het over jezelf af.
JO17 2 Gravenzande verdedigenDe FC 's-Gravenzande rook bloed en bleef doordrukken, waardoor de druk op de verdedigers nog groter werd. Als dan op het middenveld niet goed wordt omgeschakeld, maak je het de tegenstander wel erg gemakkelijk. Vrij snel na de gelijkmaker werd het 4-3 en 5-3. Dat was voor DUNO het signaal om nog een keer de mouwen op te stropen en daarmee voorkwam ze dat de FC nog verder uit kon lopen. Helaas raakte Mauri tijdens de wedstrijd geblesseerd aan zijn hamstring. Beterschap.
JO17 2 Gravenzande goede sfeerBij vlagen hebben wij heel mooi voetbal gezien, maar het is jammer dat jullie dat niet de volle 80 minuten volhouden. Dinsdag is er geen training dus donderdag kunnen jullie aan de bak. Zaterdag staat de wedstrijd tegen nummer laatst Die Haghe op het programma. Een goede klassering in de najaarscompetitie zit er dus nog steeds in. Voor de foto's