DUNO JO17-2 moet meerdere erkennen in HBS

24 september 2017 0:00

Het was geen straf om dit weekend langs de lijn te staan. Onder een stralend zonnetje werkten verschillende teams hun wedstrijden af. Na eerst vroeg in de ochtend in De Lier de wedstrijd van de DUNO JO19-2 te hebben gezien, stond laat in de middag de wedstrijd van DUNO JO17-2 tegen HBS gepland. En je weet als je laat in de middag voetbalt, dan loopt het altijd uit. Zo ook deze middag. Met een kwartier vertraging begonnen we aan onze wedstrijd.

Trainer Ferry stond er alleen voor omdat Jamie opnieuw in de ziekenboeg ligt. Wij wensen hem beterschap en hopen dat hij snel weer op het veld staat. Voor Ferry was het een behoorlijke puzzel om een team op de been te brengen. Zonder Timo, Ingmar (hamstringblessure) en Jitesh (bovenbeenblessure) maar gelukkig met Zion en Roan kon hij zijn puzzel afmaken. Na nog een korte peptalk ging de wedstrijd van start. Het leek wel alsof HBS beter uit de startblokken kwam en DUNO ondanks het tijdstip nog wakker moest worden. Het middenveld deed niet echt mee waardoor er erg veel ruimte voor HBS ontstond. En je kon er dus op wachten dat HBS snel op een 0-1 voorsprong kwam.JO17 2 HBS Ramon redt DUNO probeerde zich te herstellen en er kwamen ook kansen, maar dat kon toch niet voorkomen dat HBS uitliep naar een 0-2 voorsprong. Voetballen doe je met zijn allen en dat betekent dat alle linies hard moeten werken en niet alleen de verdediging. Kort voor rust maakte HBS de 0-3, of eigenlijk was het een verdediger van DUNO die in een ultieme poging een doelpunt te voorkomen, hem in de kruising schoot. Gelukkig floot de scheidsrechter voor rust en kon Ferry zijn mannen meenemen voor een peptalk en konden de jongens hun lijf verzorgen. In de rust hadden we het erover dat de verdediging beter moet worden ondersteund, want het had wel zes of zeven nul kunnen staan.
JO17 2 David en RemcoDUNO kwam na rust goed uit de startblokken. De peptalk van Ferry had geholpen want de jongens waren scherp en werkten er met zijn allen voor. En dat betaalde zich uit met een schitterend doelpunt van Nick. Het stond 1-3 en DUNO geloofde er weer in. DUNO bleef druk zetten en nog een drie minuten later maakte Mauricio de 2-3.
JO17 2 HBS Mauricio
Maar dat schudde HBS ook weer wakker en zij probeerden uit alle macht om DUNO van zich af te houden. En vrij snel daarna leek HBS de 2-4 te maken, maar er werd gevlagd voor buitenspel dus werd het doelpunt afgekeurd. Helaas moesten achterin noodgedwongen enkele omzettingen worden gedaan, waaraan de spelers toch even moesten wennen. DUNO probeerde het hoofd koel te houden en bleef verdedigen, maar HBS bleek uiteindelijk toch te sterk. Doordat niet iedereen goed omschakelde, wordt de eindstand uiteindelijk 2-5. Jongens we hebben goede momenten gezien, maar voetbal blijft een teamsport. Als de trainer je vraagt om een bepaalde positie in te nemen, dan heeft hij daar over nagedacht. Winnen doen we met zijn allen, maar verliezen ook. Volgende week de wedstrijd tegen Toofan. Nieuwe ronde nieuwe kansen.