DUNO JO17-2 raakt tel kwijt in oefenwedstrijd tegen ODB JO17-1

18 december 2016 0:00

Op het allerlaatste moment kon trainer Jeffrey nog een oefenwedstrijd regelen voor DUNO JO17-2. Hoorden de jongens afgelopen woensdag nog dat ze zaterdag vrij zouden zijn, een dag later bleek in de app-groep dat Jeffrey toch een wedstrijd had kunnen regelen tegen onze buren ODB. Lekker voetballen dus op de laatste dag voor de winterstop.

Of het aan het vroege tijdstip van 08.45 uur verzamelen lag, onze jongens zijn gewend om pas halverwege de middag hun wedstrijden te spelen en dus uit te kunnen slapen, maar DUNO begon vrij slap aan de wedstrijd en binnen twee minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Die twee doelpunten spelen verderop in het verhaal nog een belangrijke rol. Na zo'n snelle achterstand moest DUNO zich herpakken, maar onze reservekeeper Spike moest nog een doelpunt incasseren voordat onze jongens het spel naar zich toe konden trekken. Na een belabberd begin van de wedstrijd zagen wij een veel beter spelend DUNO. Gelukkig lukte het Yazz om de 3-1 te maken, maar direct daarop volgde een tegenstoot van ODB en met een 4-1 achterstand gingen we rusten.
ODB DUNO JO17 2 reservekeeper SpikeDirect nadat de prima fluitende scheidsrechter voor het begin van de tweede helft had gefloten, zette DUNO de aanval in en binnen een minuut maakte Mo de 4-2. Goed voor zijn zelfvertrouwen. ODB maakte de 5-2 en DUNO besloot de wedstrijd met een mooie goal van Calvin. Eindstand 5-3 dus. Ik kan het weten want ik heb manlief via SMS'jes op de hoogte gehouden van het verloop van de wedstrijd, omdat oudste zoon tegelijkertijd een wedstrijd moest fluiten. De scheidsrechter wist het niet meer en vertelde dat het 3-3 was geworden, bij trainer Jeffry was de teller op 4-3 blijven steken en bij mij dan 5-3. Wat maakt het uit. Het was een bij vlagen leuke wedstrijd, waarin DUNO niet sterk begon. Daarna pakten ze de draad weer op om vervolgens niet geconcentreerd de wedstrijd uit te spelen. Gelukkig zijn oefenwedstrijden gemaakt om van te leren. Dat kunnen ze in de kerstvakantie volop doen.
ODB DUNO JO17 2 aanvalAanstaande maandag hebben we nog het kerstdiner op DUNO en daarna is het vakantie. Langs deze weg wens ik iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2017!