DUNO JO17-2 haalt drie punten binnen tegen FC 's-Gravenzande JO17-6

12 maart 2017 0:00

Voorafgaand aan deze wedstrijd was het de vraag of we wel een compleet team op de been konden krijgen. Keeper Dani was ziek en van Jesse hadden we niets meer gehoord. Doordat de wedstrijden van andere teams na de onze werden gespeeld, konden we geen spelers lenen. Calvin terugkerend van een blessure, mocht maar een halve wedstrijd spelen. Dus met elf-en-een-halve man togen we naar het mooie complex van FC 's Gravenzande.

Voor de verandering hadden we een ochtendwedstrijd dus om half tien verzamelen. Daar bleek dat wij kleedkamer 20 hadden en onze wedstrijd op veld 11 moesten spelen. Jeffrey stond er vandaag alleen voor omdat Jamie verhinderd bleek te zijn. Dat had iets te maken met Koi-karpers, een hek dat tegenwerkte en een telefoon zonder bereik. Na een lange tippel langs allerlei velden, moesten we het complex verlaten en op een afgelegen trainingsveld afwerken. Het veld lag overigens wel in een mooi park. Genoeg over de randverschijnselen nu verder met de wedstrijd.

Wouter nam de plek van Dani onder de lat in en bleek het keepen nog niet te zijn verleerd, maar daarover later meer. Calvin begon als wissel. Hierdoor moest Jeffrey achterin wat aanpassingen doen door Niels en Jitesh centraal achterin te zetten. DUNO begon geconcentreerd aan de wedstrijd, vastberaden om de drie punten mee naar de Haagse Dynamiek te nemen. Maar ook 's Gravenzande wilde voor de volle winst gaan, waardoor zich een leuke wedstrijd ontspon die op en neer golfde. De verdediging stond goed en Wouter is een prima sluitpost. Na tien minuten brak Jimmy voor DUNO door over de linkerkant en hij schoot de bal koelbloedig in de goal 0-1. Halverwege de eerste helft kwam Calvin in het veld en hij zette gelijk druk naar voren. En met succes want hij tikte de 0-2 binnen. 's Gravenzande werd nog wel gevaarlijk, maar de verdediging deed haar werk. Dus met een 0-2 stand gingen we rusten. Het was mooi weer dus een aantal supporters besloot om lekker op het veld te blijven en niet de hele wandeling naar de kantine te maken.
JO17 2 s Gravenzande DavidDe tweede helft ging van start en 's-Gravenzande had versterking gekregen van een aantal jongens uit andere teams. Op een gegeven moment liepen er twee captains in het veld. Nu stonden er ineens vier wissels bij 's-Gravenzande langs de kant, waar de trainer in de eerste helft slechts een wissel tot zijn beschikking had. En die nieuwe jongens bleken een behoorlijke versterking voor het team. Balvast en vaardig en zeer gedreven om de winst naar zich toe te trekken. Na nog geen vijf minuten spelen, kreeg 's-Gravenzande een corner en die werd op een fraaie wijze achter Wouter naar binnen gewerkt 1-2. 's-Gravenzande begon er in te geloven en de tot dan toe goed fluitende scheidsrechter begon toch wat twijfelachtige beslissingen te nemen. Dan blijft het zaak dat je als DUNO het hoofd koel blijft houden en je niet laat irriteren. Dat blijkt wel eens moeilijk op deze leeftijd. DUNO had zijn handen vol aan 's-Gravenzande en de verdediging moest behoorlijk aan de bak. Wouter bleek het keepen niet te zijn verleerd, hij stond voor het laatst in de E onder de lat, en hield DUNO op de been. Ongeveer een half uur in de tweede helft ontstond er voor de goal van Wouter een rommelige situatie waarbij de bal over de achterlijn werd gewerkt en de grensrechter aangaf dat het een doeltrap voor DUNO was. De verbazing aan DUNO zijde was dan ook groot toen de scheidsrechter in die situatie een overtreding had gezien en de bal op de stip legde. Een uitgelezen kans voor 's-Gravenzande om langszij te komen. Maar zij hadden niet gerekend op Wouter. Als een ware penaltykiller, bleef hij kalm staan en lukte het hem om de penalty te stoppen. Een prima redding!
JO17 2 s Gravenzande Penaltykiller
Hierdoor kreeg DUNO er weer vertrouwen in en ging weer voetballen. Een paar minuten daarna kreeg DUNO een vrije trap vlak over de middellijn. Remzi posteerde zich achter de bal en knalde deze over grote afstand over de verbouwereerde keeper 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar het bleef wel zaak om het hoofd erbij te houden. Dat dat niet altijd makkelijk is, bleek wel toen Nick met nog een minuut of vijf te gaan, commentaar had op de scheidsrechter en resoluut met geel van het veld werd gestuurd. Met tien man en samengeknepen billen moest DUNO verder. En dan zorgt 's Gravenzande ervoor dat de 2-3 op het scorebord kwam. DUNO heeft dit seizoen geleerd hoe ze zo'n wedstrijd uit moeten spelen. Vertragen als het nodig is, je tijd nemen en je niet gek laten maken. Geconcentreerd blijven en samen voetballen. Dat brachten ze vandaag in de praktijk.
JO17 2 s Gravenzande JazzVoor ons gevoel werd er veel te lang doorgespeeld, maar dat kan ook aan de spannende laatste minuten van de wedstrijd hebben gelegen. Maar het eindsignaal kon voor ons niet vroeg genoeg komen. Eindstand 2-3 en met drie punten in the pocket terug naar Den Haag. Volgende week zaterdag om 13.15 uur spelen we thuis tegen Quick.