Als B2 eenmaal alle kleding op orde heeft zijn ze niet meer te houden

22 januari 2011 0:00

DUNO B2 - LYRA 4-1, 22 januari 2011
DUNO B2 breekt elke week zijn eigen record. 560 minuten gespeeld, 7 wedstrijden gespeeld, 21 punten. 26 doelpunten, 9 tegendoelpunten. We maken elke 20 minuten een doelpunt. We krijgen elke 62 minuten een doelpunt tegen.
Maar laten we eerst eens melden dat we in poule spelen waar er ongelooflijk veel goede keepers spelen. Neem bijvoorbeeld de keeper van vandaag. Een grote sterke jongen knul die goed op zijn benen stond. Zonder zijn katachtige reddingen zou het misschien wel 8-1 voor DUNO zijn geweest. Complimenten voor deze jongen, hij hield er hoogstpersoonlijk voor dat het een echte wedstrijd was.
Na een moeizaam trainingsweek, waarin er veel gebeurde voor jongens. Veel jongens kwakkelen met een stevige verkoudheid. Ook zijn er deze weken School Examens. Stage plaatsen die vragen om over te werken(????). En was onze Chevy geblesseerd aan zijn enkel. We begonnen dan ook met een aangepaste opstelling. Gelukkig zijn onze jongens er op voorbereidt dat ze weleens op een andere positie moeten spelen.
We trokken onze voetbalkleding aan, en wat gebeurde er? Ik heb m'n sokken thuis liggen, huuh ik heb m'n broekje thuis laten liggen. Huuh, trainer heb je voor mij een broekje, huuh, trainer heb je voor mij sokken? Mijn enige antwoord was; wat denk je zelf! Deze spelers moesten dus terug naar huis om de spullen op te halen. En iedereen zich (inclusief ouders) maar afvragen waarom we een uur van te voren moeten verzamelen. Hierbij dus het antwoord. De warming –up deden we vervolgens op het multi-veldje. Nadat scheidsrechter Harold zich had opgeladen voor onze wedstrijd (hij had er namelijk al een paar gefloten) begonnen we aan de wedstrijd. Met Kevin en Felix in de spits, Ricardo en Rowan op de half, Driekus en Joeri op het middenveld en Mahsun, Aron, Chevy, Martijn achterin. Eric stond wederom in het doel. Ook Eric krijgt een groot compliment voor de wijze hoe hij zijn doel vandaag ook weer verdedigd heeft.
Al snel kregen we kans op kans. Mede door de gedreven Ricardo op rechtshalf creëerden we doelpogingen waar menig betaald voetbalclub jaloers op zou zijn. Ook Driekus en Joeri waren oppermachtig op het middenveld. Wat hebben deze rakkers een rust aan de bal, mooi om te zien. De eerste kansen waren voor Felix en Kevin. Daar kwam zoveel dreiging vanaf dat Lyra met acht man achter de bal ging spelen. Als een soort handbal defensie hielden zij onze spitsen weg. En als we er door heen kwamen dan stond daar weer die geweldige keeper. Tjonge, ik dacht bij mij zelf, hoe lang gaat deze keeper het volhouden. Een schot op de lat spatte uiteen, en daar was ie weer! En zo ging het de hele eerste helft. DUNO over de flanken, DUNO door het midden, DUNO met hoekschoppen. De bal ging er niet in. Telkens weer die dekselse keeper. Wat ik wel goed vond, we bleven ons spel spelen, we raakten niet in paniek en we gingen ook niet tegen elkaar mopperen. Uiteindelijk blies de scheidsrechter voor een rustpauze.
Na de pauze, verse spelers erin. Shean samen met Felix in de spits. Niet veel later kwamen we weer in de zestien van tegenstander, en via een geblokt schot (weer die keeper) van Ruggero scoorde Felix de 1-0. Eindelijk werd ons geduld beloond. Niet veel later werd Shean met een slimme pass weggestuurd, en heel koelbloedig maakte Shean 2-0. DUNO had het lek gevonden en deze keeper was toch te passeren, joepie voor ons! Felix werd weer op pad gestuurd en hij tekende voor de 3-0. Bij deze stand vond ik het gepast om Chevy rust te geven zodat zijn pijntjes in zijn enkel meer tijd zou krijgen om te herstellen. Hier en daar wat aanpassingen en we konden weer verder. Bij een van de zoveelste aanvallen kwam Ruggero op bij de tweede paal. Een ferme kopbal (die gaat erin!) en de keeper deed eigenlijk iets onmogelijks. Terwijl hij op zijn verkeerde been stond kreeg hij toch zijn handen tegen de bal, en hij stompte de bal weg. Tjonge jonge, want een keeper. Lyra had nu zoiets van, dit laten we allemaal niet zomaar gebeuren. En met een 3-0 achterstand begonnen ze te voetballen, vreemde gewaarwording moet ik zeggen. Ze kunnen wel degelijk combineren, passen en voor elkaar strijden. Eén van de Lyra middenvelders kreeg het op zijn heupen en dacht waarom schiet ik niet een keertje. En van zo'n 25 meter krulde hij de bal schitterend in het doel. Eric was kansloos en de stand stond op 3-1. DUNO pakte de draad weer op en met impulsen van Ruggero, Joeri en Ricardo en Driekus werd Felix weer in stelling gebracht. Een snelle korte draai, en met een stilstaand standbeen schoot Felix ook van zo'n 20 meter de bal in het doel, 4-1 Oh, wat een mooi doelpunt! Het aanwezige publiek applaudisseerden, DUNO B2 op z'n best. Nu was het tijd om Felix zijn publiekswissel te gunnen. Kevin er weer in. Het spel golfde nog eventjes heen en weer, maar de stand veranderde niet meer.
Ik wil iedereen bedanken voor de support. En we bedanken ook Rene voor de begeleiding, Dimitri voor het vlaggen en Harold voor het fluiten. Ook Lyra bedanken we voor de sportieve wedstrijd!
Johan Cruijff: "Ik heb wel eens gezegd: als je met 4-0 voor staat en er zijn nog tien minuten te spelen, kun je beter twee ballen op de lat schieten, zodat de mensen "oei" en "ai" roepen, want als je 5-0 maakt, is dat alleen maar voor de stand."
Dinsdag en donderdag trainen. Zaterdag 29 januari verzamelen we om 11:45 in kleedkamer 5. Duno - Concordia Veld 2 Scheidsrechter Dhr P.Pop. Duno club shirt Duno broekje met LOGO (Shean-Carl) Duno kousen Scheenbeschermers Handdoek Shampoo 2 in 1 Badslippers. Hier voorkom mee dat je voet eczeem krijgt!!!!!
Ik was het bijna vergeten, niemand minder dan bestuurslid Wim van Maanen maakte de kleedkamer voor DUNO B2 schoon en gereed. Helaas is daar geen goed beeldmateriaal van…………