DUNO B2 wint op het hoofdveld van Quick

16 oktober 2010 0:00

Quick B5 -DUNO B2 1-4 (1-2), 16 oktober 2010
Vandaag mochten wij tegen opponent Quick. Lichtelijk gehavend melden wij ons bij Quick. De één last van z'n voet, andere waren verkouden geweest of hadden daar nog last van. Kevin was ook nog geblesseerd. Onze vaste keeper Eric was er ook niet, gelukkig hebben we een sterke band binnen de vereniging, waardoor wij een beroep konden doen op onze C1 keeper JUSTIN.
Wij willen dan ook vooral Justin bedanken, maar zeker ook zijn trainers en ouders enorm bedanken voor de hulp! Duno op z'n best! Oud & Nieuw binnen ons elftal; Aron v.d. Slot. Aron zal de rest deel uitmaken van ons B2 team. Gezien het feit dat we een overvolle bezetting hebben zal Aron daar ons helpen waar nodig is. Overigens voorzie ik wel dat Aron genoeg speeltijd zal krijgen dit seizoen. Als het fluitsignaal gaat realiseren we ons dat wij op het hoofdveld van Quick spelen.
Quick, bedankt dat deze wedstrijd op veld 1 gespeeld kon worden. Het gebeurt niet vaak dat de wat lagere teams op het hoofdveld terecht kunnen. Afijn, we zijn een aantal minuten onderweg. We dwongen de tegenstander naar achteren en we speelden veelvuldig op de helft van Quick. Er was dan ook een moment waar wij een hoekschop verdiende. Ruggero nam de hoekschop, de bal kwam in een rebound bij hem terug waardoor hij de bal nog een keer kon inbrengen. En daar was ie dan eindelijk, Chevy kopte de bal tussen de palen en onder de lat.Het enige wat nog in de weg zou kunnen komen was de keeper, maar de keeper was ook kansloos, 0-1.
Even later gebeurd er iets wat we geen enkele voetballer wensen. Driekus verdraaide zijn knie in een duel, en de wedstrijd was over hem. Hopelijk valt het mee voor hem en zien we hem weer snel rond dartelen. Het tweede doelpunt viel wat later in de eerste helft. Verschrikkelijk goede samenwerking tussen Ryshall en Felix.Prachtig gecombineerd en wat een doorzettingsvermogen van beide mannen, 0-2. Duno heeft dan controle over de wedstrijd. Quick probeerde wel via lange uittrappen maar onze Mahsun krijg je niet zomaar op de knieën.Hij hield samen met Jeffrey en Chevy goed stand achterin, complimenten. Dan zijn er aantal duels die helaas niet goed werden aangevoeld door de scheidsrechter. In plaats van de spelers bij elkaar te roepen en het uit te praten liet hij de stevige duels doorgaan.Hetgeen betekende dat enkele spelers van beide ploegen elkaar bleven opzoeken. Stevige duels, daar heb ik geen problemen mee, maar overduidelijke overtredingen (van beide ploegen) werden niet gecorrigeerd door de scheidsrechter.
Uiteindelijk besloot de beste man dat wel te doen. Het was gelijk een behoorlijke straf, een penalty tegen. Quick maakte daar gretig gebruik, 1-2. Voor mij was dit een teken om te wisselen, en de rust terug te brengen in ons elftal.Dit pakte gelukkig goed uit. We konden met deze stand rusten. We bleven lekker op het veld en niet veel later begonnen we aan de tweede helft.Ricardo en Aron mochten hun optreden gaan maken. Ricardo die graag in de spits speelt moest als wisselspeler aan de linkerkant beginnen en Aron begon linksback.Met Ricardo had ik de afspraak gemaakt, als je de 1-3 maakt als linkshalf dan mag in de spits. Dit pakte goed uit! Een mooie actie van buiten naar binnen en dan diagonaal schieten, keeper op het verkeerde been en de 1-3 was een feit.
DUNO bleef de ruimte zoeken, ook al zaten er een aantal spelers er door heen. Deze ruimte resulteerde uit eindelijk in een 1-4.Wederom waren het Ryshall en Felix met een prachtige samenwerking, een koningskoppel kan je wel zeggen.Jongens, jullie hebben een puike wedstrijd neer gezet, proficiat! En Justin, die was niet te kloppen. Alsof hij al jaren met Jeffery en Chevy achterin voetbalt. Ouders bedankt voor jullie steun! Martijn bedankt voor de lekkere koekjes!Derrick bedankt voor het vlaggen!Richard bedankt voor het vlaggen!Rene bedankt voor het stukje begeleiden! Quick bedankt voor veld 1!
Maandag spelen we oefenwedstrijd bij RAS. Verzameltijd 17:15uur.