B2 speelt graadmeter wedstrijd

10 oktober 2010 0:00

Annebeth van de Velde

DUNO B2 4-5 (1-1)
Zaterdag 09 oktober speelde B2 een fantastische wedstrijd. Deze wedstrijd was ditmaal thuis op veld 2, opponent Westlandia B3. Ondanks dat het een mooie en fantastische wedstrijd was hielden wij er helaas geen drie punten aan over. En mochten wij Westlandia feliciteren met de wat gelukkige overwinning. Westlandia mag dan wel de officiële winnaar zijn, maar ikzelf vond Duno B2 de morele winnaar. Het feit blijft wel dat we met lege handen stonden.
En dat was nu ook weer niet helemaal waar. Na afloop kreeg iedereen wel even een nieuwe sporttas! Deze sporttas werd geschonken door mevrouw Nicole Roemers van Stoel Massage Op Locatie. www.stoelmassageoplocatie.nl
Johan Cruijff citeerde weleens ‘als je minder fouten maakt dan je tegenstander dan win je de wedstrijd'. Dit was zo'n wedstrijd, een wedstrijd vol leermomenten. Zo begonnen wij de wedstrijd en binnen vijf minuten keken wij tegen een 0-1 achterstand aan. Het was een schitterend doelpunt van Westlandia, ze hadden hun visitekaartje afgegeven, zal ik maar zeggen. Iedereen ging er maar eens voor zitten cq staan. Want was het toch mooi weer. En beide ploegen hadden er zin in. DUNO probeerde te combineren, de ruimte te zoeken en Westlandia probeerde hetzelfde te doen. Hierdoor ontstond veel ruimte en zo moest beide ploegen alles uit de kast halen om het grote veld goed te bezetten. Na 20 minuten spelen lukten het ons om het veldoverwicht langzaam maar zeker naar ons toe te trekken, en rond de 35 minuut is het dan eindelijk gelukt. We komen op 1-1 door goed samenspel van Ricardo en Ruggero. Ruggero die het veld breed hield kwam vanaf de zijlijn naar binnen, Ricardo stond met rug naar het doel en legde de bal klaar voor Ruggero. Met een streep ging de bal richting kruising, zeer strak ingeschoten, prachtig doelpunt. Met deze 1-1 stand gingen we rusten.

Helaas waren onze leermomenten niet zo voetbal gerelateerd. Zo had aanvoerder had zijn voetbalschoenen stuk gelopen. Hier voor in plaats trok hij noodgedwongen kunstgrasschoenen aan. Door het niet aan kunnen zetten op het gladde veld en miscommunicatie tussen aanvoerder en keeper keken we binnen enkele minuten tegen een 1-3 achterstand aan.
Wat ik heel goed vond was dat het met z'n allen weer oppakten, zowel spelers als wisselspelers. Wat ik wel een beetje jammer vond was dat zowel spelers als toeschouwers van Westlandia het nodig vonden om bij dit soort situaties je tegenstander heel hard te gaan staan uitlachen…….ik kan mij best voorstellen dat het er grappig uitzag maar het is nogal respectloos. Vergeet niet dat we het over kinderen hebben. Bij jeugdvoetbalwedstrijden mag je fouten maken, mag je winnen en kun je verliezen. Bij wedstrijden van volwassenen mag je géén fouten maken en moet je winnen. Het enige medicijn die wij hiervoor hadden was terug knokken, strijden voor elke meter. En dat deden wij met volle overtuiging. Zo kwamen wij terug naar een 4-3 voorsprong. Doelpuntenmakers Joeri, Shean-Carl en Ricardo . De één nog mooier dan de andere. Assist Jeffrey (vrije trap 40 meter), Ryshall (pass over 30 meter) en Shean-Carl (onze Carl Lewis) trok een sprint vanaf de middenstip en passeerde de keeper (door zijn benen).
Dan komt er een moment waarbij wij uit onze positie gingen lopen. Onze optimale veldbezetting was compleet weg. En hier maakten Westlandia gretig gebruik van. Want afmakers hebben ze daar rondlopen. Zo werd het 4-4 en niet veel later komen ze zelf op voorsprong 4-5. DUNO probeerde het nog wel maar het mocht niet baten. Het eerste verlies in de competitie was een feit. Jongens, ik wil jullie complimenteren voor het strijdlustige en sportieve gedrag van voor, tijdens (Jeffrey hielp een een Westlandia speler met kramp) en na de wedstrijd, zo hoort het! Winnen en verliezen hoort nou eenmaal bij het spelletje.
Afsluitend willen wij de volgende mensen bedanken:
Dimitri voor het vlaggen
Scheidsrechter Dhr Pop.
DUNO B2 ouders die hun kroost op de juiste manier steunen.
Mevrouw N. Roemers voor de sporttassen.
Leden die de hele dag maar in ons uitzichtloze commissiekamer dienst draaien.
Rene Schot voor de bardienst.
Johan Cruijff "Er zijn in een wedstrijd drie minuten - en die natuurlijk onderverdeeld in momenten - waar het er op aankomt."