DUNO B2 uitgebekerd

27 november 2010 0:00

HSV DUNO B2 - Westlandia B4 0 - 3 (0 - 2)
DUNO B2 verloor voor derde keer dit seizoen. Ook ditmaal bleek een team van Westlandia te sterk te zijn voor onze B2. De wit groenen wonnen met 0-3 van onze groen zwarten. Zowel de eerste en tweede helft domineerde DUNO. Helaas waren er twee momenten die bepalend waren voor het restant van de wedstrijd. Eén van de twee momenten was; een Westlandia speler eigende de bal onreglementair (met twee handen onze speler wegduwend) en schoot vervolgens op ons doel. Een mooie boogbal en onze keeper was gepasseerd, 0-2 was een feit. Helaas was deze duw fout niet opgemerkt door onze scheidsrechter.
De tweede helft was ook voor DUNO. Met vanaf de eerste minuut 1:1 achterin drongen wij aan. DUNO bouwde op, combineerde en zocht de lopende spelers. Heel veel ging goed, echt goed. Er viel alleen geen doelpunt voor ons. Overigens waren we heel dicht bij een doelpunt. Westlandia leunde naar achteren en zij wachtten geduldig op een kansje. En die kregen ze ook. Eén van de spaarzame momenten scoorde zij 0-3. Uiterst efficiënt zal ik maar zeggen.
Jongens, ook al is het een schrale troost; volgens de toeschouwers waren wij de voetballende ploeg. Mooi en verzorgd, en met goed combinatie voetbal. De beleving was aanwezig en wij hadden er alles aan gedaan om een mooie wedstrijd te spelen. Zelf zie ik het als een mooi leermoment. Hoe te spelen tegen een counterploeg. Toch heb ik een compliment voor Westlandia. Als je op ons niveau zo'n sterke as (keeper, laatste man, speler verdeler en spits) kan neer zetten dan heb je een hele goede jeugd, wees daar maar trots op! We hadden namelijk ook al tegen Westlandia B3 gevoetbald en nipt verloren. In mijn ogen is Westlandia B4 zelfs een betere ploeg dan Westlandia B3.
Maar ja, dat is mijn beleving en inzicht na twee gespeelde wedstrijden tegen de Westlandia jeugd.
Volgende week lekker dinsdag en donderdag trainen. Dan richten wij ons op de competitiewedstrijd thuis op veld 2.
Zaterdag 4 december spelen we tegen VELO. Verzameltijd 13:30.