Overwinning voor B2 tegen Concordia

7 mei 2011 0:00

Concordia B3 - DUNO B2 1 - 3
DUNO B2 speelde vandaag zijn 18e competitiewedstrijd. Concordia - DUNO was ditmaal het affiche. Gelukkig wonnen onze mannen. Na eerst 1-0 achter te hebben gestaan trok Ricardo de stand gelijk door een fantastisch doelpunt. Schitterende bal aanname, om zijn as draaiend en met hard droog schot kegelde hij uit een onmogelijke hoek de bal tegen de doeltouwen: 1-1. Deze stand was terecht. Daarna was het de beurt aan de sterk spelende Rinus. Altijd op zoek naar de bal. Dit maal werd hij beloond. Op geheel Rinus stijl maakte hij de verdiende 1-2. Het was wederom Rinus, ditmaal werd hij geholpen door Ricardo, 1-3. Door de tegenstander geen ruimte te geven om rustig opbouwen, zorgde Rinus voor de doelpunten. Zeer, zeer knap gedaan!
DUNO voelde zich bevrijdt en ging opzoek naar nog meer doelpunten. Helaas bleven deze doelpunten uit. Maar, eerlijk is eerlijk, in de tweede helft werd er zeer goed samen gespeeld. Eén keer raken, dan de vrije man opzoeken. Voorin waren er alleen maar lopende DUNO spitsen. Concordia stond op een gegeven moment als een soort handbal verdedigingsformatie opgesteld. En toch kwamen wij er een aantal keren goed doorheen, ware het niet dat er een goede sluitpost bij Concordia in het doel stond. Naast dat de keeper goed werk verrichten had Aron een puike voorzet op de opkomende Jeffrey. Hij kopte de bal tegen de lat, jammer jongen. Waren Joey en Kees zeer slim aan het voetballen. Pasje hier, tikkie daar, rust aan de bal, en dan ineens die versnelling. Zeker de laatste 30 minuten van de wedstrijd was het voor de DUNO supporters en de neutrale kijker een genot om onze B2 te zien voetballen.
Helaas was er wel een bliksem en donder toespraak van mijn zijde nodig. Ik hoop dan ook dat iedereen echt, maar dan echt door heeft wat de definitie van het woord TEAM sport betekent. En als een coach een beslissing neemt, dan is dat een overweging of beslissing die te maken kan hebben met meerdere factoren. Bijvoorbeeld, wedstrijdverloop en/ of blessures. Of bijvoorbeeld als je je negatief uitlaat in woord en/of gebaar. Wederzijds respect is het sleutel woord voor binnen en buiten het voetbal. "Wat heb je nou liever? Éen goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?"